Breadcrumbs

Dat doet ie anders nooit ...

Iedereen heeft zijn eigen onzekerheden en ‘een vent zijn’ betekent niet dat je je gevoelens moet ontkennen: jezelf accepteren is veel mannelijker. Dit zijn een aantal vaak voorkomende zorgen.

  1. Afmeting van de penis: te klein? Te groot? Een bloeier (de penis ziet er groot uit wanneer hij slap is maar wordt niet veel groter bij een erectie) of een groeier (ziet er klein uit maar wordt veel groter als hij stijf is)? Zorgen over de grootte van hun penis kunnen mannen veel te veel in beslag nemen. Bij porno is men geobsedeerd door de grootte, maar een kleine penis is geen obstakel voor seks. Het maakt sommige seksuele handelingen zelfs gemakkelijker. Zorg er wel voor dat je een condoom gebruikt dat goed past.

  2. Erecties: van ongewenste erecties wanneer je je niet in een seksuele situatie bevindt (of zelfs wanneer dat wel zo is) tot een gebrek aan stijfheid wanneer je zin hebt in seks – erecties kunnen lastig zijn. Een strakke onderbroek is een eenvoudige manier om de opwinding in toom te houden. En maak je geen zorgen als het stijf krijgen en blijven het probleem is. Het kan de manier zijn waarop je lichaam je vertelt dat je niet in de juiste stemming bent voor seks. Of het is gewoon een van de vervelende ongemakken van het leven. Een respectvolle partner zal je niet hard veroordelen, hoewel hij of zij misschien wel behoefte heeft aan bevestiging dat je hem of haar aantrekkelijk vindt. En als je je ooit zorgen maakt over te veel of te weinig activiteit daar beneden, geneer je dan natuurlijk niet om naar je huisarts te gaan voor controle.

  3. Prestaties: veel mannen denken dat hoe langer de seks duurt, hoe beter. Het gaat echter om kwaliteit, niet kwantiteit. In plaats van te denken aan niet-opwindende dingen om het zo lang mogelijk vol te houden, kun je beter zorgen dat je partner van tevoren goed is opgewarmd en laat jezelf dan gaan tijdens de seks. (Als je echt veel te vroeg klaarkomt, kunnen Performa-condooms helpen.)
Mannen kunnen veel te veel in beslag genomen worden door zorgen over de grootte van hun penis.