Breadcrumbs

“Ik word gewoon niet opgewonden van je”

Seks kan leiden tot bijzonder veel onzekerheden, met name door de druk op vrouwen om er ‘perfect’ uit te zien. Zelfvertrouwen is echter een stuk aantrekkelijker dan welk fysiek ideaal dan ook, dus ontspan je, dan is de kans veel groter dat je het seksleven krijgt dat je wilt. Dit zijn enkele veelvoorkomende zorgen:

  1. “Vindt mijn partner mijn lichaam wel aantrekkelijk?” Porno laat vaak een stereotiep beeld van vrouwen zien: met grote borsten, een nepkleurtje en slank. Mensen vinden echter veel verschillende lichaamstypes aantrekkelijk. Onzekerheid heeft een veel groter negatief effect op seks dan een beetje cellulitis, dus accepteer je lichaam en weet dat een partner die bij je in bed ligt, het te druk zal hebben met genieten om zich te richten op de delen die jij haat.

  2. “Wordt hij wel opgewonden van me?” De meeste mannen hebben ooit wel eens last van erectieproblemen en in tegenstelling tot wat altijd wordt aangenomen, hebben ze niet allemaal altijd zin in seks. Als je partner geen zin heeft in seks of geen stijve krijgt of houdt, heeft het vaker met hem te maken dan met jou. Stress, alcohol en een ongezonde leefwijze zijn slechts een paar van de dingen die seks kunnen verstoren, dus als het hem niet lukt, veroordeel hem (of jezelf) dan niet. Aanvaard het gewoon als iets dat soms gebeurt (tenzij het regelmatig gebeurt, stimuleer hem in dat geval om naar de dokter te gaan). Hij kan altijd zijn handen of mond gebruiken om je te bevredigen. En jij kan ook je eigen handen of een seksspeeltje gebruiken.

  3. “Ben ik wel strak genoeg?” Net zoals mannen zich druk maken over de grootte van hun penis, kunnen vrouwen zich zorgen maken dat ze te wijd zijn, met name als ze kinderen hebben gehad. Bekkenbodemoefeningen helpen je om te zorgen voor voldoende spierspanning en verhogen de bloedtoevoer naar het gebied, wat de kans dat jij een orgasme hebt ook vergroot.

  4. “Vindt mijn lover het wel lekker?” Elke man heeft zijn eigen voorkeuren, dus vraag hem wat hij lekker vindt. Nog beter, laat hem het voordoen. Hulp vragen is niet iets om je druk over te maken: het laat zien dat je ook aandacht hebt voor wat hij lekker vindt en het betekent dat hij de seks krijgt waar hij zin in heeft. Het is dus ook in zijn belang.

  5. “Smaak ik wel lekker?” Veel vrouwen voelen zich onzeker over het krijgen van orale seks, maar zo lang je goed schoon bent en geen soa’s hebt, is er geen reden om je zorgen te maken over hoe je smaakt. Als je je onzeker voelt, of als je partner overgevoelig is, douche dan samen om alle zorgen weg te nemen.
Onzekerheid heeft een veel groter negatief effect op seks dan een beetje cellulitis.