Ga naar de hoofdinhoud

Durex heeft meer dan 80 jaar ervaring met het produceren van condooms.

We kunnen dus zonder enige twijfel stellen dat elk Durex condoom het resultaat is van een beproefd productieproces. 

Om te beginnen gebruiken we alleen grondstoffen van de allerbeste kwaliteit.

Daarnaast wordt elk condoom elektronisch getest voordat het de fabriek verlaat. Bovendien wordt van elke fabriekspartij een monster genomen waarvan condooms worden gevuld met lucht om hun stevigheid te testen.

Volgens de internationale normen moet een condoom met 18 liter lucht kunnen worden gevuld zonder te knappen. Een Durex condoom kan gemiddeld tot 40 liter houden (zoals je merkt, willen we niet alleen aan de internationale kwaliteits- en veiligheidsnormen voldoen, we gaan een stap verder).

Er worden ook monsters genomen waarbij condooms worden gevuld met water om te controleren of er geen gaatjes in zitten (voor de zekerheid voeren we per maand ongeveer twee miljoen tests uit).

Ook worden alle typen Durex condooms onderworpen aan dermatologische tests.

Als een monster niet door onze tests komt, wordt de hele partij vernietigd. 

Bovendien gebruiken we niet alleen tests die steeds veeleisender zijn, we doen ook voortdurend onderzoek zodat we onze producten kunnen verbeteren en de laatste trends in seksueel gedrag kunnen opmerken die misschien mogelijkheden bieden tot de ontwikkeling van geheel nieuwe producten.

Al die informatie wordt regelmatig geraadpleegd door ministeries van gezondheid, ziekenhuizen, wetenschappers, universiteiten en organisaties die belast zijn met seksuele gezondheid.

Samengevat beschikken we over het beste productieproces voor de productie van de beste producten, en dat alles ondersteund door zeer slimme koppen.

Misschien is het daarom dat wereldwijd miljoenen mannen en vrouwen elke dag weer vertrouwen op Durex.