Ga naar de hoofdinhoud

Durex heeft meer dan 80 jaar ervaring in het produceren van condooms. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Durex wereldwijd marktleider is in condooms.

Voor de productie van onze condooms gebruiken we grondstoffen van de allerbeste kwaliteit. Elk condoom wordt elektronisch getest voordat het de fabriek verlaat. Bovendien wordt van elke fabriekspartij een monster genomen dat wordt getest op stevigheid en waarbij wordt gecontroleerd of er geen gaatjes in zitten.

We gebruiken de meest innovatieve technieken.

Elk Durex condoom wordt elektronisch getest voordat het de fabriek verlaat.

Van elke fabriekspartij wordt een aselecte steekproef genomen die aan zeer strenge kwaliteitscontroles wordt onderworpen. 

Na het meten van de dikte en de lengte worden de monsters gecontroleerd op knappen (volblazen met lucht) om hun stevigheid en elasticiteit te controleren (een Durex condoom kan gemiddeld tot 40 liter lucht houden zonder te knappen!).

We controleren ook op waterdichtheid. 

Monsters van de condooms worden gevuld met water en gedurende een minuut opgehangen. Daarna worden ze over vloeipapier gerold om eventuele lekjes op te sporen. 

Iedere maand worden in de Durex fabrieken gemiddeld twee miljoen watertests uitgevoerd.

Als een monster niet door onze tests komt, wordt de hele partij vernietigd.

Durex condooms voldoen aan nationale en internationale normen en gaan zelfs een stapje verder.

Voor de 'Durex Kwaliteit' hanteren we strengere eisen om er zeker van te zijn dat we altijd boven de standaardnormen uitkomen. 

Om een voorbeeld te geven: de internationale norm voor de controle op het knappen van condooms ligt op 18 liter lucht. Wij hebben deze op 22 liter gesteld en in het algemeen kan een Durex condoom tot 40 liter lucht houden.

Nee. De dikte van het condoom zegt niet per se iets over de veiligheid ervan.

Durex condooms met een smaakje zijn vooral bedoeld voor vaginale seks. Omdat het glijmiddel veilig is als je het inslikt, kun je de condooms ook voor orale seks gebruiken. Als een condoom voor orale seks is gebruikt, raden we aan om daarna een nieuw condoom te gebruiken voor vaginale seks.

Of condooms in of onder water hun werk goed doen is niet onderzocht. Als een condoom in zulke omstandigheden wordt gebruikt zou het risico groter kunnen zijn dat het condoom afglijdt. Het zout in zeewater heeft geen nadelig effect op het materiaal van condooms, maar zeer waarschijnlijk hebben de chemicaliën die in zwembaden zitten (chloor en ozon bijvoorbeeld) dat wel. Als in het water of onder de douche badolie en dergelijke worden gebruikt, kan dat een nadelig effect hebben op de eigenschappen van de latex die in het condoom zit.

Er bestaan momenteel geen speciale normen voor de productie van condooms voor anale seks. Vooral voor anale seks wordt aangeraden om glijmiddel op water- of siliconenbasis op de buitenkant van het condoom aan te brengen zodra het is omgedaan. Dat verkleint het risico van scheuren of afglijden van het condoom.

Vanwege de tijd die het kost om productinformatie te onderzoeken, verstrekken we alleen informatie over partijnummers aan rechtshandhavingsinstanties. We kunnen wel wat algemene informatie geven. 

Op Durex folies en doosjes worden partijnummers en houdbaarheidsdata aangebracht als ze de productiefaciliteit verlaten en voor transport worden verpakt. Een verzending bereikt meestal na ongeveer 90 dagen ons distributiecentrum van waaruit de condooms naar de detailhandel gaan. De houdbaarheidsdatum geeft aan hoelang een product, op grond van wetenschappelijke stabiliteitsgegevens, kan worden gebruikt op de manier die op de verpakking is aangegeven. Durex condooms zijn normaal gesproken 5 jaar houdbaar. Met een houdbaarheidsdatum van drie jaar is Durex Avanti Latexvrij momenteel de enige uitzondering.

Een houdbaarheidsdatum van bijvoorbeeld 2014-05 geeft aan dat het condoom in mei 2009 is geproduceerd en waarschijnlijk na augustus 2009 in de winkel lag.

Glijmiddel wordt al veel te lang geassocieerd met homoseksuele mannen en met vrouwen die last hebben van vaginale droogheid.

Maar tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen glijmiddel om gewoon betere seks te hebben.

Glijmiddelen kunnen worden gebruikt voor een intenser gevoel, voor meer plezier of als aanvulling op de natuurlijke vochtbalans. 

Durex Play glijmiddelen zijn speciaal ontworpen om je de beste sekservaring te geven!

Nee. Er zijn veel redenen waarom een vrouw last kan hebben van vaginale droogheid, zoals stress, na een bevalling, door tampongebruik en door schommelingen in de hormoonspiegel.

Ja. Durex glijmiddelen zijn op waterbasis en kunnen daarom allemaal veilig worden gebruikt in combinatie met condooms.

Overal.

Durex Play glijmiddelen kunnen over het hele lichaam veilig worden gebruikt en zijn ook veilig als ze worden ingeslikt.

We raden alleen wel af om Durex Play Tingle te gebruiken voor anale seks omdat sommige mensen een sterkere stimulatie kunnen voelen dan anderen.

Veel mensen vinden het een echte openbaring om een stimulator samen met glijmiddel te gebruiken.

Daardoor glijdt de stimulator over het lichaam, wat gemakkelijker een intenser gevoel geeft.

Alle Durex Play glijmiddelen kunnen geheel veilig worden gebruikt met alle soorten stimulators en kunnen gemakkelijk met water worden afgespoeld.

Dat mag je helemaal zelf bepalen. Het is het beste om te ontspannen, te genieten en uit te proberen.

Maar wanneer je voor de eerste keer glijmiddel gebruikt, kun je gewoon een beetje op je vingertoppen doen en voorzichtig aanbrengen op je gevoelige delen. Glijmiddel kan worden gebruikt in combinatie met of zonder condoom en ook wanneer je het condoom al om hebt of ervoor.

Let er wel op dat je niet te veel gebruikt voordat je het condoom aanbrengt, anders glijdt het condoom er tijdens het vrijen misschien af. Als je het nodig vindt kun je altijd nog meer aanbrengen.

Stimulators zijn ontworpen voor vrouwen. Je kunt ze gebruiken als je alleen bent, maar ook samen met je partner. Bovendien moet niet worden vergeten dat mannen ook plezier kunnen beleven aan een stimulator.

De Durex Play Vibrations producten kunnen veilig onder de douche worden gebruikt.