We hebben er allemaal wel eens aan gedacht, toch? Seks onder de douche met een partner komt recht uit een film: de doucheseksscènes staan in ons geheugen gegrift! Maar is het net zo makkelijk en sexy als het klinkt?

In deze gids delen we een paar tips om in je achterhoofd te houden voordat je met je partner aan seks onder de douche begint.

Zet de verwarming aan

Een heel eenvoudige tip. We kennen allemaal dat moment waarop we ons, na een warme douche, mentaal voorbereiden om de koude lucht te trotseren die ons te wachten staat als het water stopt met stromen. Als we met twee ... of meer (geen oordeel) in de douche staan, zal de overgang naar koude lucht wellicht nog moeilijker zijn.

Het voelt altijd als een schok, maar je kan die beperken door de verwarming vooraf aan te zetten. Zo heb je het wat warmer als het water zou ophouden met stromen tijdens je seksuele spel.

Geen zeep gebruik

Als er één ding is dat iedereen weet over zeep, dan is het wel dat het glibberig is! Als je van plan bent om het onder de douche te doen, is zeep dus een slecht idee.

We willen er geen tweederangs komedie van maken en ons niet aan zeepstunts wagen. De bedoeling is je sexy te voelen en je te concentreren op de daad: dus laat de zeep weg en geniet van seks onder de douche.

Douchegel is een goede manier om schoon te worden voor een belangrijke nacht, maar het is geen vervanging voor glijmiddel. Probeer het zelfs niet. Hetzelfde geldt voor shampoo of conditioner. Nee, nee en nog eens nee.

Kies het juiste glijmiddel

Wat is trouwens het beste glijmiddel voor onder de douche? Het juiste doucheglijmiddel kiezen is een kunst. Ja, zelfs onder de douche is het een goed idee om wat meer glijmiddel toe te voegen - op de juiste plaatsen natuurlijk!

De moeilijkheid ligt in het kiezen van een glijmiddel. Of je nu een glijmiddel op waterbasis of op siliconenbasis gebruikt, je zal het vaker moeten toevoegen dan op het droge. Water kan geen glijmiddel, noch het comfort ervan vervangen. Genot en veiligheid zijn belangrijk voor jou en je partner.

Maar doe het niet overal op. Hoewel glijmiddel erg aangenaam is, gaat het niet goed samen met gladde oppervlakken zoals douchecabines en badkuipen. Ruim op wat je morst als je niet op de spoedafdeling wilt belanden. Leg dan maar eens zonder blozen aan de verpleegkundigen uit hoe je die hersenschudding hebt opgelopen ...

No-nonsense

De eerste keer zal waarschijnlijk niet gemakkelijk of perfect lopen. Als dit nieuw voor je is en het lukt niet, aarzel dan niet om van plaats te veranderen.

Ga naar de slaapkamer (of een andere kamer) om van jullie samenzijn te genieten in plaats van absoluut in de badkamer te willen blijven. Je kunt het altijd een andere keer proberen als je klaar bent om het opnieuw te wagen.

Vergeet geen condooms onder de douche

Neem geen risico's en gebruik altijd een condoom: het is een belangrijk aspect van seks, ongeacht waar je het doet. Hoewel het misschien wat moeilijker is om een condoom om te doen onder de douche, moet je er altijd een dragen. Doe het condoom om voordat de penis nat wordt, zodat het niet wegglijdt.

Al onze condooms zijn geschikt voor seks onder de douche. Zorg er gewoon voor dat het comfortabel aansluit voordat je seks hebt!*

Probeer deze standjes in de douche

Seksstandjes in de douche zijn aangenaam en ambitieus tegelijk. Ze vereisen een goed evenwicht: zorg ervoor dat je niet uitglijdt.

Beginners: staande doggystyle

Nadat je een stabiele positie hebt gevonden, plaats je je handen tegen de douchewand en leun je iets naar voren, zodat je partner je van achteren kan penetreren. Dit werkt goed dankzij de steun tegen de muur en je partner. Een perfect standje voor beginners.

Beginners: liaan

Ga met je rug naar de muur staan, je partner staat met het gezicht naar je toe. Til een been op en wikkel het om de taille van je partner die het kan vasthouden en zijn andere hand op je taille kan plaatsen voor extra steun.

Gevorderden: de hete stoel

Als je het geluk hebt dat er een stoel of bankje in je douche staat, profiteer er dan van! Vraag je partner om te gaan zitten en ga op hem zitten. Je kan oog in oog staan of je rug naar hem toekeren. Probeer dit standje niet op een minder stabiele steun, zoals de rand van een badkuip: dat kan slecht aflopen!

Gevorderden: optillen en dragen

Jullie staan met het gezicht naar elkaar gekeerd. Vraag je partner je op te tillen en wikkel je benen om zijn middel. Terwijl je partner je ondersteunt door zijn handen onder je billen of rond je middel te leggen, kan je met je rug tegen de douchecabine leunen terwijl je samen beweegt. Probeer dit standje altijd op een droge plaats uit voordat je het onder de douche doet.

Als je ons advies ter harte neemt, beleef je een opwindende douche en voorkom je dat je op de eerste hulp terechtkomt. Deze tips voor doucheseks zijn perfect voor wanneer je een weekend in een hotel met een ruime badkamer logeert. Als het idee om het onder de douche te doen je nerveus maakt, maar je een voldoende groot bad hebt, kan dat een perfect alternatief zijn. Veel plezier!

* Oliehoudende glijmiddelen kunnen latex condooms beschadigen.

RB-M-00824