Bij een fijne seksuele relatie gaat het om wederzijds genot, ontspanning en opwinding. Als je daar aandacht aan besteedt, kan je heel wat moois ervaren. Durf te experimenteren met deze acht standjes om de dosis genot te verhogen.

1. Achtjes

Voor beide partners even efficiënt. Zijn langzame, cirkelvormige bewegingen doen haar genieten en sommige partners nemen graag het initiatief. Het schaambeen komt in direct contact met de clitoris, wat haar genot vergroot.

Vraag je partner om op haar rug te gaan liggen terwijl ze haar heupen en benen licht optilt - voel je vrij om een kussen of twee te gebruiken om haar heupen te ondersteunen. Ga op haar liggen, leg je benen plat op het bed, hou je armen gestrekt en maak dan langzame bewegingen in de vorm van achtjes.

2. Doggystyle

Een klassieker. Dit standje is de favoriet van veel koppels want het maakt een diepere penetratie mogelijk.

Terwijl je haar van achteren penetreert, kan je haar borsten strelen en haar in de hals kussen om haar nog meer te stimuleren. Je kunt de ervaring nog opwindender maken door condooms met ribbels en nopjes of sex toys, zoals een penisring te gebruiken.

3. Amazone

Dit is een van de beste standjes om een vrouw tot een orgasme te laten komen. Bij dit standje kijkt de vrouw neer op de man en kan ze de kracht en diepte van de penetratie controleren.

Bij de amazone gaat je partner bovenop je zitten, met haar gezicht naar je toe en haar knieën gebogen. De omgekeerde amazone is hetzelfde, behalve dat de vrouw haar rug naar je toekeert.

4. Aambeeld

Dit is een eenvoudige variatie van de missionarishouding waarmee je je partner dieper kan penetreren en heel haar lichaam makkelijker kan aanraken.

Vraag haar om op haar rug te gaan liggen terwijl ze haar enkels op je schouders legt. Je kunt ook haar rug wat laten krommen door er een kussen onder te leggen. Zo heb je je handen vrij en kan je haar borsten strelen of haar clitoris stimuleren.

5. Geef acht

De beste standjes zijn niet allemaal liggend. In dit standje kan je geliefde masturberen en kan je hem altijd een handje helpen voor extra stimulatie.

Vraag je partner om te hurken aan de rand van het bed en in plaats van haar in doggystyle te nemen, blijf je rechtop staan achter haar, houd je haar heupen vast en leid je haar naar je penis.

6. Brug

Een iets technischer standje, dat bij je partner een belletje zal doen rinkelen als ze aan yoga doet. Zo niet, vraag je haar om met gebogen en gespreide benen op haar rug te gaan liggen, en met haar voetzolen op het bed.

Ze kan dan vanuit haar hielen haar heupen optillen om een brug te maken terwijl ze haar schouderbladen op het bed houdt. Zo kan je haar diep penetreren door te knielen tussen haar gespreide benen terwijl je haar heupen met je handen vasthoudt.

7. Lepeltjes

Wie naar meer intimiteit verlangt kan het lepeltjesstandje uitproberen. De penetratie is niet zo diep als in andere standjes, maar het is een goede keuze als je zin hebt om te knuffelen.

Ga allebei op je zij liggen en ga langs achter tegen haar aan liggen. En als ze haar benen bij elkaar houdt, wordt je seksuele ruimte nog compacter, wat nog intensere sensaties belooft.

RB-M-01602

Medische hulpmiddelen CE. We wijzen op het belang van condooms bij de preventie van hiv (aids) en andere soa's. Lees zorgvuldig de bijsluiter. Vraag advies aan een gezondheidsprofessional. Producent: RB Healthcare UK Ltd. 2008004. Januari 2020.