Als lesbische seks nieuw is voor jou, ben je misschien niet vertrouwd met tribben, een van de vormen van stimulatie die lesbische vrouwen het vaakst gebruiken. Tribben of tribadisme wordt vaak gebruikt als synoniem voor scharen, terwijl er een licht verschil is tussen beide.

Wat is tribben dan precies? Wie doet het? En hoe voelt het? Er zijn geen domme vragen, want in onze inleiding over tribben beantwoorden we elke vraag.

Wat is tribben?

De brede definitie van tribben is de handeling waarbij je je geslachtsdelen tegen die van je partner wrijft met als doel een orgasme te bereiken of genot op te wekken. Tribben of tribadisme kan in verschillende houdingen uitgevoerd worden, dus als je het voor het eerst wilt proberen, zoek dan gewoon uit wat jij fijn vindt.

Wat betekent tribben?

Het woord tribben of tribadisme is afgeleid van het Griekse woord ‘tribas’, dat staat voor een vrouw die seks heeft met zichzelf of met een andere vrouw en van het Griekse woord ‘tribo’, dat ‘wrijven’ betekent.

Vandaag wordt de term vooral gebruikt voor de seksuele handeling waarbij de geslachtsorganen tegen die van een partner gewreven worden.

Hoe voelt tribben?

Als je het goed doet, kan tribben een erg bevredigende en intieme handeling zijn. Afhankelijk van welke vorm van tribben je kiest – wie er wat tegen wat wrijft – kan het met voldoende oefening zelfs een manier zijn om samen seksuele bevrediging te ervaren.

Het is mogelijk dat je wel genot voelt bij het tribben, maar dat je daarmee alleen geen orgasme kunt bereiken. Dat is helemaal oké. In de plaats daarvan kun je tribben als voorspel gebruiken en vervolgens overgaan tot orale stimulatie of seksspeeltjes gebruiken als je een orgasme wilt bereiken.

Is tribben hetzelfde als scharen?

Tribben wordt vaak onterecht gebruikt als een synoniem voor scharen, terwijl scharen een specifieke vorm van tribben is en er tal van andere variaties bestaan.

Scharen is de handeling waarbij jij en je partner jullie vulva’s tegen elkaar wrijven om elkaar te stimuleren, waarbij de benen de positie van twee in elkaar grijpende scharen innemen. Scharen is best een ingewikkelde handeling, en kan nogal moeilijk zijn om uit te voeren als je er geen ervaring mee hebt. Er zijn echter ook varianten van scharen waarbij beide vulva’s niet met elkaar in contact komen, en die veel gemakkelijker uit te voeren zijn door minder ervaren koppels.

Goede tribstandjes voor lesbische koppels

Er zijn een aantal standjes die je kunt uitproberen bij het tribben, gaande van eenvoudig tot complexer. Dit zijn enkele gemakkelijke standjes die je kunt proberen bij het tribben:

  • Missionarishouding
  • Scharen
  • Cowgirl

Tribben in missionarishouding

De missionarishouding is erg geschikt voor mensen die minder ervaring hebben met tribben. Die houding maakt niet alleen wederzijdse stimulatie mogelijk, maar biedt ook veel gelegenheid om elkaar te kussen en intiem aan te raken.

De houding is vergelijkbaar met de missionarishouding, maar de partner die bovenaan zit, zit iets asymmetrisch, waardoor de benen in elkaar verstrengeld worden. Daardoor worden jouw vulva en die van je partner gestimuleerd tegen de bovenkant van elkaars been.

Er bestaat een variant van de missionarishouding waarmee de vulva’s wel met elkaar in contact komen, maar die is iets meer gevorderd en veel moeilijker uit te voeren voor beginnende tribbers.

Scharen

Scharen is een goede manier om wederzijdse stimulatie van de vulva te bereiken. De schaarhouding kan bereikt worden door met de hoofden van elkaar weg te gaan liggen en de benen in elkaar te haken, zodat jullie vulva’s tegen elkaar komen te liggen.

Hoewel het vrij gemakkelijk is om elkaar op die manier te beginnen stimuleren, zal het waarschijnlijk wat meer tijd en oefening vergen om een orgasme te bereiken tijdens het scharen, vooral als je samen een orgasme wilt bereiken.

Cowgirl

De cowgirl-houding kan gemakkelijk aangepast worden om de vulva te stimuleren. De partner die in de bovenste positie zit, schuift gewoon een beetje opzij, zodat haar vulva in contact komt met de dij of het bovenbeen van de partner die in de onderste positie ligt.

De partner die in de bovenste positie zit, kan gemakkelijk naar een orgasme toe werken door tegen haar partner aan te wrijven, terwijl de onderste partner het lichaam van de andere kan verkennen.

 

Zo heb je onze inleiding tot tribben helemaal gehad. Lees zeker ook onze blog als je meer vragen hebt over seks. Je vindt er zowel leuke nieuwe standjes als antwoorden op dringende vragen over seksuele gezondheid.

 

2022-BE-055