Iedereen weet dat veel vrouwen op een andere manier dan penetratie een orgasme bereiken. Dat is goed nieuws, want handen (en mond – meer advies over orale seks vind je hier) kunnen op een creatieve manier gebruikt worden om een vrouw in de zevende hemel te brengen.

Je vingers gebruiken om haar te laten genieten is niet alleen een ideale manier om het lichaam van je partner te verkennen en te ontdekken wat ze leuk vindt, het kan ook het hoogtepunt van de show zijn.

Er is meer dan de vagina

Voordat je begint, moet je weten wat je aantreft. Laten we het eerst hebben over het verschil tussen de vagina en de vulva.

Technisch gezien verwijst de term ‘vagina’ alleen naar het spierkanaal (waar de baby's doorkomen) dat de baarmoeder met de vulva verbindt. Het woord ‘vulva’ omvat alles wat buiten de vagina ligt. Dat zijn de pubis, de kleine schaamlippen (labia minora) en de grote schaamlippen (labia majora), de clitoris, de vaginaopening en het perineum (de huid tussen de vaginale en anale opening).

Er is zoveel te ontdekken ... en een vrouw verwennen met je handen is een kunst waarbij je zoveel gebieden aanraakt als zij fijn vindt. En als je het origineler wilt aanpakken, doe het dan langs achteren.

In beide gevallen zijn je twee interessegebieden de clitoris en de vaginaopening, maar het hele gebied is gevoelig en verdient speciale aandacht.

Ontdek wat ze fijn vindt

Elke vrouw is anders, maar aangezien de meeste vrouwen masturberen, heeft je partner waarschijnlijk een goed idee van wat haar opwindt. Vraag je partner om voor je te masturberen, zodat je kunt zien wat ze fijn vindt. Leg je hand op de hare en voel hoe snel en hoeveel ze beweegt en waar ze druk uitoefent.

Als ze te verlegen is om het je te laten zien, kan je zelf op onderzoek gaan.

Je partner in de stemming brengen

Meteen koers zetten naar de clitoris of de vaginaopening is nooit een goed idee ... zelfs het voorspel heeft voorspel nodig. Begin met haar te kussen, haar lichaam te strelen, steek kaarsjes aan of masseer haar schouders. Hoe meer ontspannen ze is, hoe beter de ervaring zal zijn voor jullie beiden.

Het is altijd een goed idee om glijmiddel toe te voegen. Zo glijden je vingers makkelijker, wat het nog aangenamer maakt. Er zijn vele soorten glijmiddelen, namelijk op waterbasis en siliconenbasis – en voor een intenser gevoel op haar clitoris kan een orgasmegel het verschil maken. Je kunt het voorspel ook langer laten duren door eerst de binnenkant van haar dijen en het gebied rond de vaginaopening te masseren.

Draag zorg voor je instrumenten

Was je handen en knip je nagels - een vinger met scherpe nagels in de vagina inbrengen is niet echt aan te raden. Korte nagels en schone handen zorgen niet alleen voor een fijnere ervaring maar helpen ook om kleine vaginale wondjes te voorkomen. Die zijn niet alleen onaangenaam zijn, maar houden ook een risico op infectie in en verhogen de kans op een soi.

Gebruik beide handen

Maak het jezelf makkelijker door beide handen te gebruiken. Je kunt haar borsten of dijen met je andere hand strelen – of de vingers van de ene hand gebruiken om haar clitoris te stimuleren en die van de andere om haar te penetreren.

Begin met een vinger en voeg een tweede toe als ze opgewonden raakt of erom vraagt. En wat je ook verteld werd, doe niet aan ‘fisting’, tenzij ze het je ronduit vraagt - meer dan twee of drie vingers tegelijk gebruiken is voor de meeste vrouwen een grote vergissing.

Hoe stimuleer je de clitoris?

De clitoris bevat maar liefst 8000 zenuwuiteinden. Aan de buitenkant lijkt het een klein ‘knopje’, maar in werkelijkheid gaat ze veel verder naar binnen dan je zou denken: tot 13 centimeter. Om de clitoris te stimuleren, neem je de pubis van je partner in je hand en schommel zachtjes heen en weer. Hier zijn enkele andere technieken om te leren hoe je een vrouw kunt laten genieten met je handen:

  1. Spreid met één hand de lippen uit elkaar en plaats de hiel van je hand op de clitoris. Gebruik de vingers van je andere hand om je partner te penetreren.
  2. Laat je vingers in V-vorm van boven naar onder over de clitoris glijden.
  3. Tik met de kussentjes van je vingers op de pubis en de clitoris, of maak steeds kleinere cirkels rond de clitoris.

Probeer verschillende technieken, snelheden en drukniveaus om te zien wat het beste werkt, maar vergeet niet om langzaam te beginnen en geleidelijk op te bouwen; de clitoris kan zeer gevoelig zijn.

HOE VIND JE DE G-SPOT?

Bestaat de G-spot of niet? Dat is de vraag. Wie gelooft dat de G-spot bestaat, denkt over het algemeen dat deze zich in de vagina bevindt, op ongeveer vijf centimeter. Sommige vrouwen zijn ervan overtuigd dat ze een G-spot hebben en andere geloven er niets van. Het kan geen kwaad om het uit te proberen. Zo doe je het:

  1. Je partner ligt op haar rug. Breng een of twee vingers in en stel je voor dat je de achterkant van haar navel probeert te bereiken; dat is de algemene richting die je moet uitgaan, maar dan niet zo ver natuurlijk.
  1. De truc is om je vinger in een hoek van onder naar boven in te brengen en cirkelvormige bewegingen te maken om de bovenkant van de vagina zachtjes te masseren.
  1. Als je een plekje met meer textuur aantreft dat op een bultje lijkt, dan ben je er dichtbij.

Een (of meer) vinger(s) in de vagina brengen is niet alleen maar voorspel. Het kan een geweldige manier zijn om haar te tonen hoe graag je haar wilt verwennen en een makkelijke manier om haar uit haar dak te laten gaan als penetratie niet op het menu staat.

Je vingers kunnen ook heel nuttig zijn als je als eerste klaarkomt, zodat je haar niet in de steek laat.

RB-M-01609

Medische hulpmiddelen CE. We wijzen op het belang van condooms bij de preventie van hiv (aids) en andere soa's. Lees zorgvuldig de bijsluiter. Vraag advies aan een gezondheidsprofessional. Producent: RB Healthcare UK Ltd. 2008004. Januari 2020.