Wij vinden dat iedere seksuele ervaring verbeterd kan worden met een beetje glijmiddel (wees nou eerlijk... Iedereen heeft het al weleens geprobeerd).

Het maakt de seks veel prettiger, vooral als je last hebt van droogheid.

Die droogheid komt veel vaker voor dan je misschien denkt. Een lage oestrogeenspiegel tijdens de maandelijkse cyclus kan ervoor zorgen dat je minder vochtig wordt. Wie had dat gedacht?

Het juiste glijmiddel kan ook net dat beetje zelfvertrouwen geven om eens nieuwe dingen uit te proberen. Het maakt het vooral allemaal veel leuker!

Lees deze zes redenen waarom je het eens zou moeten proberen met glijmiddel.

1. Alles voelt beter

Iedereen heeft het weleens meegemaakt. Je hebt er helemaal zin in met diegene die je zo leuk vindt, maar je lichaam werkt niet helemaal mee.

Er zijn veel verschillende redenen waarom het wat droger kan zijn, en voor geen een daarvan hoef je je te schamen. Vergeet niet dat vaginale droogheid op iedere leeftijd en op ieder moment kan voorkomen. Misschien ben je angstig of gestrest, misschien ben je net op een bepaald punt in je maandelijkse cyclus of misschien ben je net klaar met je medicijnenkuur. En soms heeft je lichaam gewoon even net wat langer nodig dan je hoofd om opgewonden te raken.

Wat de reden ook is, glijmiddel kan een uitkomst zijn. Alles voelt beter: je kunt helemaal opgaan in het moment. En nog belangrijker: het voelt zoveel prettiger.

Als je partner groot geschapen is, of jij wat kleiner, kan glijmiddel ook een uitkomst zijn. Het kan ook nooit kwaad om wat glijmiddel achter de hand te hebben als je iets nieuws uitprobeert.

2. Het voorspel wordt zoveel leuker

Dacht je dat glijmiddel alleen voor de seks zelf is bedoeld? Niet dus. Met een beetje glijmiddel eerder in het proces begin je meteen goed.

Er zijn zoveel creatieve te bedenken waarop je glijmiddel kunt gebruiken tijdens het voorspel, maar wij zijn vooral fan van een sensuele massage.

Zorg voor een kalmerende sfeer met rustige muziek en de juiste verlichting. Kies vervolgens je favoriete massagegel of glijmiddel. Verwarm het in je handen en laat je handen langzaam over het lichaam van je partner glijden, waarbij je geen enkel plekje overslaat. Wij beginnen graag met lichaamsdelen die onder spanning staan, zoals de schouders, nek en rug, voordat je langzaam aan de intiemere delen begint.

3. Je kunt het combineren met speeltjes

Glijmiddel is zo heerlijk veelzijdig. Het is fijn met één iemand, heel veel mensen of als je even wat ‘me-time’ nodig hebt.

Een van onze favoriete manieren is om het samen met speeltjes te gebruiken. Glijmiddel in combinatie met een vibrator geeft een compleet andere masturbatiebeleving. Zo bereik je sneller je hoogtepunt en ervaar je nieuwe sensaties.

Gebruik wel glijmiddel op waterbasis bij speeltjes of vibrators van siliconen, omdat zacht rubber niet tegen glijmiddel op basis van siliconen kan.

4. Je houdt het langer vol

Hoeveel we allemaal genieten van hete, spontane seks (dat doen wij zeker), gaat er toch niets boven gepassioneerde seks waar de tijd en al je remmingen lijken te verdwijnen, en waarin je je helemaal kunt verliezen

Als je dit moment niet wilt laten verpesten door schuren en droogheid, is glijmiddel een must. Zo blijf je lekker vochtig, waardoor je verschillende standjes en nieuwe dingen kunt uitproberen. Zo geniet je van iedere seconde.

5. Het helpt om scheurende condooms te voorkomen

Misschien denk je het niet nodig te hebben, maar het is best handig om glijmiddel in combinatie met een condoom te gebruiken. Glijmiddel vermindert de wrijving; een belangrijke veroorzaker van scheurende condooms. Als ze op de juiste manier worden gebruikt, bieden condooms voor 98% bescherming tegen soa's en ongewenste zwangerschap. Je wilt dus zeker weten dat ze hun werk doen.

6. Het is fijn voor zowel vrouwen als mannen

Glijmiddel is niet alleen bedoeld voor vrouwen. De heren hebben er ook profijt van.

Een van onze beste tips is om glijmiddel te gebruiken voordat je begint. Het is soms moeilijk om genoeg speeksel te produceren om je partner echt vochtig te krijgen tijdens de orale seks. Glijmiddel kan hier het verschil maken. Ga voor glijmiddel met een smaakje als je het echt spannend wilt maken.

Bij Durex vinden we dat iedereen geweldige seks verdient. Daarom houden we rekening met alle smaken en voorkeuren. Van tintelend en bevredigend glijmiddel tot het plezier dat je beleeft met onze Naturals Intimate Gel, we hebben het allemaal.

Waar wacht je nog op… Dames, gebruik glijmiddel!