Ver weg van je partner gaan wonen en een langeafstandsrelatie opbouwen kan moeilijk zijn. Of misschien heb je op reis iemand ontmoet die je niet kan vergeten en kan je er ondanks de afstand niet aan weerstaan om een nieuw avontuur te beginnen.

Je denkt misschien dat afstand ‘doorslaggevend’ kan zijn voor je relatie, of anderen vertellen je dat het niet werkt, maar dat is niet altijd zo; als je om elkaar geeft, is het de moeite waard om een inspanning te doen.

Het hoeft niet per se over droevige emoji’s en Ik mis je te gaan. Er zijn ook goede dingen in langeafstandsrelaties, zoals de voorbereiding van een Skypeavondje of de opwinding als je weet dat je je partner eindelijk gaat zien.

Afwezigheid doet het hart toch groeien?

Hier zijn enkele tips om een langeafstandsrelatie te laten werken.

Neem de tijd om verbonden te blijven

Dankzij de technologie zijn er heel wat manieren om verbonden te blijven. De tijden van brieven schrijven en wachten op een antwoord zijn voorbij. We leven in een tijdperk van sms, telefoongesprekken, video's en Facetime; er zijn zoveel eenvoudige en handige manieren om contact te houden.

Het is belangrijk om een vlotte communicatie te onderhouden; als je geen moeite doet om contact te houden, loop je meer kans om het contact te verliezen en zullen gevoelens vervagen. Probeer 's ochtends of 's avonds laat een sms te sturen; er is geen betere start van de dag dan wakker worden met een grappige GIF in de ochtend en weten dat je partner aan je denkt.

Voor sommige langeafstandsgeliefden werkt een vast dagelijks belmoment goed, maar anderen zien het misschien liever wat soepeler; je wilt niet dat je relatie een vervelende verplichting wordt. Als je eenmaal in de flow zit, kom je er al snel achter wat het beste werkt voor jullie beiden.

Verbintenis, vertrouwen en eerlijkheid

Uiteraard is het belangrijk om een verbintenis aan te gaan met de andere. Of jullie nu exclusief zijn of beslist hebben een open relatie te proberen, het is belangrijk om je aan je afspraken te houden.

Om je langeafstandsrelatie te laten werken, moet je elkaar kunnen vertrouwen. Blijf niet thuis om je zorgen te maken over wat je partner doet, hem of haar voortdurend in de gaten te houden of niet voldoende ruimte te geven, en trek geen conclusies. Anderzijds, als je weet dat je partner zich niet op zijn gemak voelt, doe dan de moeite om hem of haar gerust te stellen en vertel hoe belangrijk hij of zij voor je is.

En als je voelt dat er iets verandert? Eerlijk zijn is altijd het beste. De waarheid vertellen is misschien niet gemakkelijk, maar het is de beste optie voor de lange termijn. Als je tegen je partner liegt en de waarheid komt later aan het licht, is het voor allebei erger.

Plan vooruit en blijf positief

Zorg er ook voor dat je afspreekt wanneer je elkaar de volgende keer ziet. De volgende reis plannen geeft je iets om naar uit te kijken en houdt de sfeer positief. Als je niet samenwoont, is het altijd goed om enthousiast te zijn over de volgende ontmoeting. Begin met het plannen van de vakantie van volgend jaar, verjaardagsfeestjes of een ondeugend weekendje.

Zijn jullie van plan om te verhuizen om na een bepaalde periode te gaan samenwonen?

Vooruitkijken en beslissen over de volgende grote stap zal je helpen om je blik op de toekomst te richten wanneer je je ver van elkaar voelt en zal je een doel geven.

Telefoonseks

Of het nu gaat om sexting, het delen van je meest intieme verlangens via de telefoon of het plannen van een videodate, niet fysiek samenzijn betekent niet dat het seksuele aspect in jullie contact moet vervagen.

Seks is niet alleen een fysieke, maar ook een emotionele behoefte. Fysiek intiem blijven tijdens een langeafstandsrelatie kan moeilijk zijn, maar jullie kunnen toch verbonden blijven.

Telefoonseks is een geweldige manier om op afstand van elkaar te genieten. Je partner van genot horen kreunen door je woorden is erg geil; je zou het niet meemaken als jullie op dezelfde plaats waren. Of als je je nog meer opgewonden voelt, probeer dan een videogesprek waarbij je elkaars gezicht en lichaam kunt zien terwijl je geniet van het moment.

Om je in de stemming te brengen, kies je best een moment uit waarop je niet afgeleid kan worden en creëer je een sfeer waarin je je ontspannen voelt; denk aan kaarsen, muziek, wat ook maar werkt; dit is immers jouw genotsmoment.

Heb vertrouwen en wees flexibel

Probeer niet te gevoelig te zijn als je partner jullie telefoongesprek uitstelt omdat hij of zij andere plannen heeft. Een langeafstandsrelatie werkt alleen als jullie begrijpen dat jullie allebei een leven hebben en dat jullie je misschien in een verschillende tijdzone bevinden, wat betekent dat jullie programma’s soms niet synchroon lopen.

Als je je zorgen maakt, praat er dan over met je partner en uit je gevoelens. Hij/zij is er om te luisteren en je gerust te stellen. In het begin kan het moeilijk zijn om je aan te passen aan die verandering in je leven, maar eens het vertrouwen is opgebouwd, zal je je weer veilig voelen en zal al de rest heel natuurlijk verlopen.

RB-M-00821

Hoe oefen je dirty talk?

Je zenuwen overwinnen is de eerste stap, zeker als het je eerste keer is. Probeer te ontspannen en zie het als een spel: als je al met je partner hebt geslapen, zal het geen drama zijn als je wat ondeugende woordjes uit.Je zenuwen overwinnen is de eerste stap, zeker als het je eerste keer is. Probeer te ontspannen en zie het als een spel: als je al met je partner hebt geslapen, zal het geen drama zijn als je wat ondeugende woordjes uit.

Soms kan de manier waarop je iets zegt net zo goed werken zijn als de woorden zelf. Probeer te fluisteren of spreek op een sensuele toon. Wat je ook doet, vermijd woorden die te brutaal, beledigend of kwetsend zijn - tenzij je daar allebei van houdt.

Al voelt het wat vreemd aan, het kan echt nuttig zijn om vooraf te oefenen wat je gaat zeggen. Als je alleen bent in je auto of thuis voordat je partner aankomt, probeer dan enkele zinnetjes uit in verschillende stemtimbres om de juiste toon te vinden. Misschien voelt het wat dom aan, maar je zal je later tenminste op je gemak voelen bij je partner.

Waarom probeer je vanavond geen dirty talk uit met je partner om te zien of het iets voor jullie is? Vergeet niet: het belangrijkste is dat jullie je op je gemak voelen en genieten van de ervaring.

RB-M-01534