Zoek uit wat voor jullie allebei werkt

Zelfs als je een favoriet standje hebt, is het altijd leuk om eens iets nieuws uit te proberen.

Misschien ben je ergens op uitgekeken of wil je wat standjes combineren of een leuke plek zoeken om ze te doen.

Als je het fijnste standje wilt vinden, moet je hoe dan ook het een en ander uitproberen. Of je nu al een tijdje samen bent of pas aan jullie seksuele avontuur begint: met deze lijst van basisstandjes neem je een vliegende start.

Face to face

Face-to-facestandjes zijn een goed uitgangspunt. Bij het missionaristandje kan je goed communiceren en houd je oogcontact.

Je ziet aan de gezichtsuitdrukkingen van je partner wat hij of zij fijn vindt. En als dit jullie eerste keer is en je wat onzeker bent, kan je in elke fase aangeven hoe je de snelheid en de intensiteit ervaart. Zo voel je je meer op je gemak en heb je controle over de situatie.

Jullie kunnen ook jullie benen in elkaar haken en jullie lichamen tegen elkaar aanwrijven voor meer variatie in de sensaties. Of til je benen op om met de penetratiehoek- of diepte te spelen.

Er is een reden waarom veel koppels de goede oude missionarishouding één van de beste standjes noemen. Probeer het uit en ontdek waarom.

Cowgirl

Een andere klassieker is het standje dat soms ‘Cowgirl’ wordt genoemd, waarbij een van jullie schrijlings op de andere zit met naar voor gedraaide en geplooide knieën.

In dit standje kan degene die boven zit de snelheid, penetratiediepte en -hoek controleren, waardoor je sneller kan klaarkomen.

Het is een geweldig standje als je van het lichaam van de andere wilt genieten. Je kunt ook een sterkere emotionele verbinding voelen omdat er meer sexy oogcontact is.

Als je het geluk hebt om onder een ‘cowgirl’ te liggen, kan je het lichaam van je partner met je handen verkennen of haar helpen op en neer te bewegen door haar heupen te ondersteunen.

Dit is echt een intens standje voor beide partners. Velen zijn er dan ook fan van.

Langs achteren

Bij doggystyle steunen jullie allebei op jullie knieën en penetreer je je partner langs achteren. Dit standje zorgt normaal voor een diepere penetratie.

Doggystyle is om vele redenen populair. Je kunt vrij bewegen en hebt veel mogelijkheden om je partner aan te raken. Bovendien kunnen jullie allebei de diepte en de intensiteit van de stoten controleren. Heel wat mensen zeggen dat ze in doggystyle gemakkelijker tot een hoogtepunt komen.

Deze basisstandjes zijn voor jou en je partner een mooi uitgangspunt om te verkennen. Nog beter wordt het als je glijmiddel en sex toys toevoegt om nog meer te genieten.

Ben je klaar om naar een hogere versnelling te schakelen? Dan wil je misschien meer geavanceerde seksstandjes uitproberen.

RB-M-01606