In de echte wereld komen lichamen in alle soorten vormen en maten voor, en hetzelfde geldt voor de penis. Gelukkig is dat ook het geval voor onze condooms – en het is cruciaal dat je het condoom vindt dat bij jou past.

De juiste maat van condoom kiezen, betekent niet alleen dat je beschermd bent tegen soi's en ongewenste zwangerschap, maar ook dat jij en je partner je beter voelen.

Onze condooms zijn zo ontworpen dat ze passen bij verschillende penismaten. Ze zijn rekbaar om bij verschillende lengtes en breedtes aan te sluiten en laten aan het uiteinde ruimte over voor je ejaculatie. Maar je kan het gevoel hebben dat niet alle condooms echt goed zitten. Of het nu te lang, te kort, te strak of te groot is, als je de verkeerde maat kiest, kan het condoom stukgaan, waardoor het afvalt en dus zijn werk niet doet.

Als een condoom te lang is, kan het zich tijdens de seks rond je penis wikkelen en aan het andere uiteinde hangen. Niet alleen heeft dit gevolgen voor de werking ervan, maar als jullie even moeten stoppen om een ander om te doen, kan dat de magie van het moment verpesten. Omgekeerd, als het te kort is, kan de ring (aan de basis van het condoom) terwijl jullie vrijen barsten en dan afvallen. Kortom, het dragen van een condoom in de juiste maat verhoogt de werking ervan en jullie genot.

Ideaal comfort

Dus wat moet je zoeken – en voelen? Het condoom moet goed aansluiten en comfortabel zijn uitgerold over de hele lengte van je penis, met een beetje ruimte met lucht in het uiteinde. Wanneer een condoom goed is omgedaan, moet het intact en op zijn plaats blijven totdat je het niet meer nodig hebt.

Te groot?

Als je vindt dat je condoom steeds afglijdt of te los zit, moet je even kijken naar een smallere optie zoals onze Love-condooms die 52 mm in plaats van 56 mm breed zijn. Om tijd te besparen kan je onze condooms op breedte zoeken.

Te strak?

Of misschien lijken alle condooms te strak voor jou? Hier zijn onze condoomsDurex Comfort XXL, de langste en breedste van ons assortiment. Een te klein condoom kan niet alleen riskant zijn als het stukgaat, maar het kan ook pijnlijk zijn en je sensaties verminderen – en eerlijk gezegd is daar niets grappigs aan.

Vergeet niet dat meer comfort hand in hand gaat met meer veiligheid en seksueel genot. Het is nu aan jouom uit te zoeken welke maat het beste bij jou past.

RB-M-01547