Breadcrumbs

Betere Seks voor Haar: maak kennis met de Erogene Zones

Er wordt vaak gespeculeerd of andere diersoorten op de planeet net zoveel plezier ervaren tijdens seks als mensen. We zijn socialer geworden en de maatschappij complexer. Het is dan ook waarschijnlijk dat we deze reactie ontwikkeld hebben om ervoor te zorgen dat er een drijfveer is om ons voort te planten, ondanks alle afleidingen. Het resultaat is dat een seksuele reactie getriggerd kan worden door veel dingen anders dan seksueel contact zoals suggesties, visuele stimulatie en aanrakingen. We hebben onze goede seks dus te danken aan de evolutie!

Om je partner alle mogelijkheden van seksuele ervaring te laten ontdekken, is het belangrijk om gebruik te maken van de extra seksuele sensaties, wat betekent dat je de erotische zones moet kennen.

We hopen dat je de overduidelijke zones zelf al hebt ontdekt, maar er zijn nog plekken die je misschien niet verwacht. We hebben een lijst samengesteld van een paar van deze zones (lang niet allemaal), met daarbij informatie over waarom ze zo belangrijk zijn. Daarnaast geven we tips over hoe je ze kunt gebruiken om haar wild te maken. Hoe goed je je partner ook denkt te kennen, je moet nooit stoppen met het ontdekken van elkaars lichaam, maar het helpt om een gids te hebben.

VULVA
Moeten we deze nog uitleggen? Dit is het centrum van seksueel genot bij vrouwen. Het bevat heel veel zenuwuiteinden die haar laten genieten wanneer deze juist gestimuleerd worden.

ANUS
De anus heeft ook veel zenuwuiteinden waardoor het, net zoals het gebied eromheen, erg gevoelig is. Als ze anale seks wil ontdekken, begin dan met een ingesmeerde vinger en ga steeds een stukje dieper. Als ze dit niet fijn vindt, kan een hand op dat gebied de zenuwen ook stimuleren. Het taboe ervan kan jullie beiden in spanning brengen.

TEPELS
Ook een overduidelijke, maar we herinneren je hierbij dat deze super gevoelig zijn – niet dat je ze meer aandacht moet geven, maar er voorzichtig mee moet zijn! Aanraking kan goed zijn in kleine hoeveelheid, maar als je ze behandelt alsof je een radio harder wil zetten, dan kan het nog lang pijn doen wanneer het moment voorbij is.

LIPPEN
We hebben het over die op haar gezicht, dus ogen aan de voorkant. Deze zijn erg gevoelig voor aanraking en temperatuur, dus neem je tijd voor het zoenen. Blijf hangen zonder contact te maken tot jullie het niet meer aankunnen. Lik, zuig en bijt als je in het moment bent om de zenuwen te stimuleren.

En sommigen van jullie hadden deze niet geraden…

BENEN
De heupen zitten vol met zenuwen die doorstromen naar de onderbenen en voeten. De binnenkant van de bovenbenen zijn erg gevoelig en kunnen gestimuleerd worden met lichte aanraking. Zo dicht bij de vulva in de buurt kan veel spanning veroorzaken. Als het moment voor lichte aanraking voorbij is, kun je dieper in de spieren werken met je vingers om de zenuwen warm te maken.

ACHTER DE OREN
De oren zijn erg gevoelig en het psychologische effect van ademen in of dicht bij het oor, kan al genoeg zijn om haar zover te krijgen. Het gebied achter de oren is ook erg gevoelig. Houd haar hoofd vast zodat je duimen net achter haar oren rusten en wrijf erover. Dit brengt je ook in de positie van de beschermer.

PERINEUM
Als we ergens heen willen, focussen we ons meestal op de bestemming en vergeten we aandacht te geven aan de reis ernaartoe. Tussen de vagina en de anus ligt de perineum, een erg gevoelig stuk huid dat de ‘perineal sponge’ bedekt en vol zit met zwellichamen, net zoals de clitoris. Dit staat ook wel bekend als de PS-spot en kan gestimuleerd worden door er van buitenaf zachtjes druk op te zetten voormind-blowing betere seks.

ONDERRUG
In het ruggenmerg, het centrale punt van het zenuwstelsel, zitten de zenuwtakken die de benen en geslachtsorganen bedienen. De huid zelf is erg gevoelig en kan kwetsbaar zijn als je niet voorzichtig bent. Aanraking kan heel opwindend zijn, als je er stevig op drukt kan het schokken van genot in heel haar lichaam verzorgen.