Of je nu een leek bent op het gebied van glijmiddel, of dat je het al langere tijd gebruikt maar op zoek bent naar inspiratie om er meer uit te halen: met deze gids helpen we je om het juiste glijmiddel te vinden. Haal het meeste uit je seksuele plezier met deze gids en lees alles wat je moet weten over glijmiddel.

Wat is glijmiddel?

Glijmiddel is een gel of vloeistof met een bepaalde formule die je tijdens de seks op de intieme delen kunt aanbrengen voor meer plezier en genot.

Tijdens de opbouw van de seks wordt je meestal op natuurlijke wijze vochtiger doordat je seksueel opgewonden raakt. Voor verschillende redenen kun je wel wat extra hulp gebruiken om vochtig genoeg te worden, zodat de seks nóg fijner wordt en jij en je partner er meer van kunnen genieten. Natuurlijke vochtigheid neemt op verschillende momenten af, zoals bij stress, gebruik van medicatie, en bij veranderingen in de gezondheid en de hormoonhuishouding. Glijmiddel kan op dit soort momenten heel effectief zijn.

Ook als je geen last hebt van droogheid, kun je glijmiddel gebruiken om de seksuele ervaring, de seks zelf en orale seks nóg fijner te maken. Het kan ook zorgen voor meer sensaties tijdens de seks tussen jou en je partner.

Wat voor glijmiddel moet ik gebruiken?

Misschien gebruik je al een tijdje glijmiddel en ben je op zoek naar wat tips, of je bent helemaal nieuw op dit gebied en weet je niet waar je moet beginnen. In beide gevallen geeft deze gids veel nuttige informatie over de heerlijke wereld van glijmiddel.

Lees verder en ontdek alles over de verschillende soorten glijmiddel en hoe je ze kunt gebruiken voor nóg meer plezier.

Waar wordt glijmiddel voor gebruikt?

Glijmiddel is een gel of vloeistof met een speciale formule die kan worden gebruikt op de penis, vagina, anus en elke plek op het lichaam die je gladder wilt maken, of gewoon voor meer plezier tijdens de seks. Het is leuk om ermee te experimenteren tijdens het voorspel en zorgt voor een prettigere penetratie.

Glijmiddel is niet alleen bedoeld voor de penetratie. Het is ook geweldig voor oraal voorspel en tijdens het masturberen.

Wat voor glijmiddel moet ik gebruiken?

Er zijn veel speciale glijmiddelen op de markt. Inclusief anaal glijmiddel, glijmiddel met een smaakje en glijmiddel dat net even een andere sensatie geeft. De meeste soorten vallen in twee hoofdcategorieën:

  1. Glijmiddel op waterbasis

Glijmiddel op waterbasis van Durex is super licht en geeft geen vlekken in lakens of kleren. De meeste formules zijn geschikt voor een gevoelige huid, en omdat ze niet plakkerig zijn, was je het zo weer af. We hebben veel verschillende glijmiddelen op waterbasis, inclusief een sensuele 2-in-1-massagegel en zelfs glijmiddel met aardbeiensmaak.

Glijmiddel met een natuurlijke bevochtiging zoals Durex Naturals Intimate Gel als je geen siliconen of andere ingrediënten wilt gebruiken waar je huid slecht op reageert. Onze Naturals Intimate Gel is een natuurlijk glijmiddel voor de gevoelige huid en is veilig te gebruiken met condooms en seksspeeltjes.

  1. Formule op basis van siliconen

Een formule op basis van siliconen is dikker en glanzender dan glijmiddel op waterbasis. Aangezien het niet zo makkelijk door de huid wordt geabsorbeerd, gaat het veel langer mee. Hierdoor hoef je geen pauzes in te lassen om meer glijmiddel te pakken.

Bij Durex hebben we een groot assortiment siliconen glijmiddelen waar je uit kunt kiezen. Probeer ons glijmiddel op siliconenbasis Durex Perfect Glide.

Condooms en glijmiddel gaan goed samen

De meeste glijmiddelen van Durex zijn geschikt voor gebruik in combinatie met condooms, maar lees altijd het etiket op de fles om hier zeker van te zijn. Als er op het etiket staat dat het veilig is, kun je het glijmiddel op de buitenkant van het condoom smeren zodra je hem hebt omgedaan.

Kijk uit met glijmiddel op oliebasis die niet van Durex zijn. Deze zijn over het algemeen niet veilig voor gebruik in combinatie met condooms, aangezien de latex niet altijd tegen de olie kan.

Kun je glijmiddel veilig doorslikken?

De meeste glijmiddelen op waterbasis zijn geschikt voor orale seks. Het goede nieuws als je op je calorie-inname let: onze glijmiddelen met een smaakje zijn volledig suikervrij.

Glijmiddelen zoals Durex Play Cheeky Cherry zijn een leuke en lekkere toevoeging aan de orale seks.

Hoeveel moet ik gebruiken?

Zoveel als je wilt. Als je een nieuw soort glijmiddel uitprobeert, of als het de eerste keer is dat je glijmiddel gebruikt: begin met een klein beetje op je vingertoppen. Voeg gerust meer toe als je dat graag wilt.

Bepaalde glijmiddelen zijn ook geschikt als massagegel. Deze kun je gebruiken voor rug- (en alle andere soorten) massages tijdens het voorspel.

Hoe lang kun je de fles glijmiddel gebruiken nadat je hem hebt geopend?

Over het algemeen moet het glijmiddel binnen drie maanden na het openen van de fles worden gebruikt. De beste plaats om het te bewaren is in een lade of kast. Buiten bereik van een directe warmtebron of direct zonlicht en ver weg van huisdieren en kinderen.

Kan ik glijmiddel tijdens het masturberen gebruiken?

Dit kunnen we alleen maar aanmoedigen. Glijmiddel is je beste vriend tijdens het masturberen.

Als je van wat extra stimulatie houdt tijdens het masturberen, probeer dan eens ons tintelende glijmiddel op waterbasis Durex Play Tingling.

Of probeer een paar druppels Durex Intimate Orgasmic Gel. Dit geeft vrouwen golven van warme, verkoelende en tindelende sensaties en maken orgasmes intenser.

Hopelijk heb je inspiratie gekregen en ga je de heerlijke wereld van het glijmiddel verkennen. Bekijk ons volledige assortiment glijmiddelen op waterbasis en op basis van siliconen en ontdek waar jij van houdt.