Breadcrumbs

Alles over genot verhogende condooms

Waarom zijn er condooms met ribbels, stippen en andere texturen uitgevonden? Wat kunnen ze voor jou en jouw partner betekenen?

De geschiedenis

Condooms bestaan al duizenden jaren, al dan niet in de huidige vorm, (het is beter als je je de eerdere versies niet probeert voor te stellen, geloof ons maar). Van 1855 tot de jaren 20 van de vorige eeuw werden ze van rubber gemaakt. In 1919 vond de uitvinder Fredrick Killian gelukkig een vervangende stof, latex, en tegenwoordig zijn er condooms van polyisopreen voor mensen die allergisch zijn voor latex. Dus iedereen is voorzien.

De opties

Geribbelde condooms en condooms met nopjes of andere texturen zijn uitgevonden om seksueel genot te verhogen. Dat is allemaal een kwestie van voorkeur. Dus probeer net zolang alles uit tot je een favoriet hebt gevonden (en onthoudt dat dit voor vrouwen kan veranderen in de loop van de maand).

Bij condooms met nopjes, zijn de nopjes geplaatst op strategische plekken om extra sensatie te creëren. Deze speciale textuur kan ook zorgen voor meer en langer genot. Sommige condooms, zoals Durex Pleasure Me, hebben zowel stimulerende ribbels als nopjes voor een maximaal verhoogd genot voor jullie beide.     

Wat ze doen

De subtiele aanpassingen creëren een intensere sensatie voor de gebruiker. Dit gebeurt door meer frictie in de vagina te creëren (wat goed glijmiddel extra belangrijk maakt), wat de zenuwen weer extra bij haar stimuleert. Probeer ze uit en ontdek of het iets voor jou is.

Waar je ook bij stil moet staan is wat voor effect de pasvorm heeft op de man. Omdat de penis veel zenuwuiteinden bevat, vooral in de eikel, kan een condoom dat te strak om de schacht en eikel zit het gevoel afzwakken. Aan de andere kant, als het een beetje strak zit om de basis voelen mannen zich meer ontspannen omdat ze zich meer beschermd voelen. Alle Durex condooms zijn ontworpen met dit in gedachten, maar nogmaals, alleen je eigen ervaringen zullen je helpen beslissen wat werkt voor jou en je partner. Er zijn vele opties in dikte (of liever gezegd dunheid), grootte en glijmiddel. Lees de pakjes voor specifieke details.

Langer durend effect

Een andere optie om te overwegen is het ‘prestatie verhogende’ condoom. Om zijn genot langer te laten duren hebben deze condooms een speciaal geformuleerd ingrediënt om zaadlozing te vertragen. Benzocaïne, een lokaal verdovingsmiddel dat voor het eerst werd gemaakt aan het eind van de negentiende eeuw, werkt door het gevoel in de zenuwuiteinden van de penis te verminderen. Hierdoor kan een man het veel langer volhouden voordat hij een climax bereikt, waardoor zijn partner het hoogtepunt kan bereiken.

Tijd om te experimenteren!