Breadcrumbs

Alles over glijmiddel

Als je altijd gedacht hebt dat glijmiddelen alleen bedoeld zijn voor mensen die problemen hebben met vochtig worden, dan heb je een hele wereld aan seksuele sensaties misgelopen. Hoewel ze perfect zijn tegen droogheid, kunnen ze er ook voor zorgen dat seks een intense, explosieve ervaring wordt.

Steeds meer stelletjes gebruiken glijmiddel gewoon omdat dit het genot van seks verhoogt. Een onderzoek aan de universiteit van Indiana onder 2.000 vrouwen heeft aangetoond dat het gebruik van glijmiddelen tijdens zelfbevrediging of seks met een partner, tot meer genot en voldoening leidt. En niet alleen vrouwen hebben er profijt van – of het nu voor mannen of vrouwen, alleen of samen is, er is altijd een product te vinden dat seks nog beter kan maken.

Waar is glijmiddel van gemaakt?

Glijmiddel wordt gemaakt van water, olie of siliconen. Producten op basis van olie kunnen het rubberlatex in condooms beschadigen, daarom is het beter producten op basis van water of siliconen te gebruiken.

Glijmiddelen op basis van siliconen, zoals Durex Real Feeling, zijn populair, omdat ze niet snel uitdrogen en langer meegaan dan alternatieven op waterbasis. Glijmiddelen op basis van water, zoals Durex Play, kunnen gemakkelijk afgespoeld worden, plakken niet en kunnen worden gebruikt in combinatie met alle condooms van Durex.

Hoe werken ze?

Als het op seks aankomt, geldt: hoe natter, hoe beter. Glijmiddel verkleint de kans op pijn, schuren of een onaangenaam gevoel, maar de nieuwe generatie gels biedt ook andere voordelen. Van verwarmend, tot tintelend, tot orgasme-bevorderend (ja, echt!), er is genoeg om uit te proberen. Probeer ze eerst eens zelf (onder het mom van onderzoek, natuurlijk) en stel daarna aan je partner voor jouw favoriete producten te gebruiken, als extra toevoeging aan jullie slaapkamercapriolen. Als je het ongemakkelijk vindt om voor te stellen een glijmiddel te gebruiken, leg dan uit dat je dit niet doet omdat er iets mis is, maar dat je gewoon eens iets nieuws wilt proberen dat de seks voor jullie beiden nog beter kan maken. Zelfs als je al gewend bent glijmiddelen te gebruiken, kan het proberen van een gel met iets extra’s de opwinding verhogen en je een hele nieuwe wereld doen ontdekken.

Intieme massagegels, zoals de Durex Play 2 in 1 massagegel, bijvoorbeeld, kunnen overal op het lichaam gebruikt worden. Dus geen ongemakkelijke pauzes meer wanneer een rug massage tot meer leidt, en geen zorgen als de massageolie in contact komt met het condoom, want deze producten kunnen veilig samen gebruikt worden.

Hoe voelen glijmiddelen aan?

Nou, dat ligt eraan welk product je gebruikt, maar de meeste geven je een geweldige, glibberige ervaring. Er zijn veel gels met een smaakje die je als een normaal glijmiddel kunt gebruiken, maar die je ook een lekker extraatje geven wanneer je aan lichaamsdelen likt. Verwarmende gels, zoals Durex Play Warming, geven een zacht, warm gevoel en stimuleren alle zones waarop je de gel aanbrengt. Durex Play Tingle zorgt juist voor nieuwe sensaties in je lichaam door te verwarmen, te verkoelen en te laten tintelen, terwijl het zacht aanvoelt op de intieme zones. Er zijn zelfs gels, die het orgasme bij de vrouw versterken en de gevoeligheid van de clitoris stimuleren. Ja, dat lees je goed, er bestaat dus een klein flesje dat in staat is jou een intenser orgasme te geven!

Als jullie allebei meer opwinding willen, probeer dan eens een gecombineerd setje, zoals de Durex Lovers Connect Pleasure Gels, speciaal ontwerpen voor stelletjes: de ene gel is verwarmend, de andere is tintelend, en als de twee samenkomen, creëren ze een sensatie die je zelf moet voelen om het te kunnen geloven!