Breadcrumbs

Basiskennis: zijn lichaam

Ken je lichaam, hou van je lichaam

Hoe beter je je lichaam kent, hoe meer plezier je eraan kunt beleven. Hoewel de meeste mannen hun lichaam op jonge leeftijd wel intiem leren kennen, kan een meer wetenschappelijk onderzoek van het gebied ook zinvol zijn. Leer hoe je penis in elkaar zit, dan kun je er veel beter mee omgaan.

De schacht

Dit is het grootste deel van de penis. De schacht zwelt op wanneer een man opgewonden raakt. Mannen kunnen zich zorgen maken of hun penis te kort, te dun of op een andere manier niet goed genoeg is, maar over het algemeen maken mannen zich drukker om de grootte van hun penis dan vrouwen en elke maat heeft zo zijn voordelen.

Als je penis krom is, laat een arts dan controleren of er niets mis is, omdat een kromming kan worden veroorzaakt door bepaalde aandoeningen. (Of door beschadiging door ruwe seks, maar dat zou je waarschijnlijk wel gemerkt hebben.) Veel mannen hebben echter van nature een lichte kromming in hun penis. Niets om je zorgen over te maken. Dit kan het zelfs gemakkelijker maken om de G-spot te bereiken.

De glans

Dit wordt meestal de eikel genoemd en is over het algemeen het gevoeligste deel. De eikelrand (rond de onderkant van de eikel) en het frenulum of toompje ('riempje' dat van de eikel naar de schacht loopt) zijn vaak bijzonder gevoelig. Het is dus een goed punt om je op te richten voor maximaal genot. Als te snel klaarkomen een probleem is, kan de eikelrand het best worden vermeden.

Bij opwinding zwelt de eikel op en wordt donkerder, doordat deze zich met bloed vult. Sommige mannen hebben een grote, volle eikel (soms paddenstoel genoemd). Hierdoor kunnen sommige condooms onprettig aanvoelen. Om dit probleem te omzeilen heeft Durex condooms gecreëerd die precies passen bij de natuurlijke vormen van de man. 

De opening van de urinebuis (urethra)

Dit is de buis waar sperma doorheen schiet tijdens een orgasme. Sommige mannen vinden het prettig wanneer deze wordt gestimuleerd, maar anderen vinden het veel te intens, dus 'handle with care'. Het is niet verstandig om iets in de opening van de urinebuis te schuiven. Dit kan vast komen te zitten en je wilt niet in het ziekenhuis terechtkomen.

De voorhuid

Bij sommige mannen is de voorhuid verwijderd om religieuze of gezondheidsredenen (bijvoorbeeld als deze te strak is). Er is weinig bewijs dat het verwijderen van de voorhuid in het algemeen gezonder is. De voorhuid helpt om de eikel te beschermen en helpt ook om de penis vanzelf vochtig te maken. Als de voorhuid is verwijderd, zul je daarom waarschijnlijk veel meer glijmiddel moeten gebruiken wanneer je je handen gebruikt.

 
Leer hoe je penis in elkaar zit, dan kun je er veel beter mee omgaan