Breadcrumbs

Betere seks: met je handen de juiste mood creëren

In zekere zin betekent intimiteit dat je je lichaam openstelt voor je partner om te ontdekken. Om samen het meest van elkaar te genieten, gebruiken jullie je handen voor het voelen, tasten, masseren en zachtjes knijpen. Dit spel leidt tot nieuwe sensaties en jullie worden samen closer doordat je alles van elkaar leert kennen, zeker wanneer je elkaars lichaam voor de eerste keer ontdekt. We geven je een paar tips en ideeën zodat je optimaal gebruik kunt maken van de sensualiteit die je in je handen hebt!

Ongemakkelijke momenten

Of je nu per ongeluk misgrijpt, wegglijdt of eruit glijdt; van ongemakkelijke, awkward momenten kunnen je ineens uit de moodhalen. Geen enkele reden om te stoppen met elkaar verwennen! De beste manier om hiermee om te gaan is er samen om te lachen, want het is natuurlijk ook gewoon grappig en als je er samen de lol van inziet, kun jullie je daarna samen weer focussen op waar jullie mee bezig waren.

Laat jezelf gaan!

Als je zin hebt in lekkere seks, heb je weinig nodig om echt opgewonden te worden. Het scheelt dan enorm als je bij iemand bent die je vertrouwt en waarbij je je op je gemak voelt. Als je je ergens zorgen over maakt waardoor je niet volledig de focus op je partner kunt leggen (dit kan ook komen doordat er irritatie tussen jullie is), moet je proberen je hoofd leeg te krijgen zodat jullie je volledig kunnen laten gaan. De kleinste afleiding in je hoofd kan dat namelijk tegenhouden en dat zou zonde zijn als je van elkaars lichaam wilt genieten.

Het uittrekken van je kleding is net zo opwindend als dat het vanzelfsprekend is als je bij je partner bent. Net als het aanraken, masseren, strelen en heerlijk zoenen van elkaar en elkaars lichaam. Begin dus langzaam en overhaast niets. Haast kan de sfeer verpesten. Ga daarom van de schouders naar de armen, terug naar de hals en daarna omlaag naar de sensuele zones. Blijf attent voor elkaar en geef niet uit het niets gas als jullie net lekker in een opzwepend ritme komen. Je handen en armen kunnen een erogene zone zijn, of op zijn minst de sleutel tot jullie seksuele ontdekkingstocht.

Een paar ideeën

Bij hem: Je hebt wellicht wel eens gehoord van het frenulum, de officiële naam van het stukje dat net onder de eikel zit. Hier komt een aantal zenuwen samen die samen dé knop tot seksueel succes zijn. Alleen al met je vinger erlangs gaan zal de zenuwen stimuleren en je maakt hem er helemaal gek mee. Succes gegarandeerd!

Bij haar: Zoals je waarschijnlijk wel weet is de clitoris de place to be als je een vrouw seksueel wilt opwinden. In tegenstelling tot het frenulum moet je hier soms wel je best voor doen. Met je vingers kun je op ontdekking gaan om erachter te komen waar je partner op reageert en waar ze echt opgewonden van wordt. Doe het rustig aan maar probeer de druk, het ritme en je snelheid toe te laten nemen. Vergeet nooit dat elk meisje anders is, en dus is het belangrijk dat jullie bespreken wat ze wel en niet lekker vindt.