Breadcrumbs

De beste standjes voor langer durende seks

Iets snel afwerken kan zijn voordelen hebben, maar dit geldt niet in het geval van seks. Als je je afvraagt hoe je ervoor kan zorgen dat je erectie langer duurt (en de seks daardoor ook), ben je niet de enige. Een onderzoek onder 11.000 mannen heeft aangetoond dat 21% klaarkomt na 1 minuut seks, en 70% gaf aan dat de seks eerder ophield dan zij wilden.

Maar wanhoop niet; er zijn standjes die je kunnen helpen de sprint meer op een marathon te doen lijken, voor wanneer een vluggertje niet genoeg is.

Ontspan

Seksstandjes die je in staat stellen om je meer te ontspannen – zoals deCowgirl– geven je een betere controle over je opwinding. Je staat hierbij minder onder druk en kunt je concentreren op het in stand houden van je erectie. Probeer je bekkenspieren aan te spannen als je te opgewonden raakt; hierdoor zal je de controle terug krijgen.

Aarzel ook niet om even een pauze te nemen als je te dicht in de buurt van een orgasme komt – neem de tijd om elkaar te zoenen, of richt je een tijdje op je partner, voordat je weer verder gaat. Een aantal minuten lang langzaam en diep in- en uitademen, voor en tijdens de seks, kan je ook helpen om het langer vol te houden, omdat het je dwingt je te ontspannen. Zo kun je je orgasme uitstellen met een paar o zo belangrijke minuten.

Vrouwen bovenop

Seksstandjes waarbij de vrouw bovenop ligt, kunnen wonderen doen voor het uithoudingsvermogen van de man. Niet alleen wordt je minder geprikkeld, je hoeft ook je gewicht niet te ondersteunen, waardoor je gewoon rustig kunt liggen, ontspannen en genieten van het uitzicht. Als je haar vraagt om het rustig aan te doen, kan ze de intensiteit onder controle houden en heeft ze misschien meer wilskracht om niet te snel te gaan.

Zit het uit

Probeer standjes waarin het moeilijk is om te snel te bewegen. Door met je benen over elkaar te gaan zitten met je partner op je schoot, bijvoorbeeld, kunnen jullie allebei genieten van de intensiteit van de diepe penetratie, maar is het makkelijker om het wat langzamer aan te doen en een tijdje alleen te zoenen. Zelfs als je in de verleiding komt om de snelheid op te voeren, dwingt deze positie je om het rustig aan te blijven doen.

Niet te diep

Seksstandjes die je aanmoedigen een diepe stootbeweging te maken, kun je beter voorkomen, omdat deze je vaak sneller doen klaarkomen dan je zou willen. Doggy style, bijvoorbeeld, is daarom een no-go. Lazy doggy (die lijkt op doggy style, maar waarbij jullie gaan liggen zodra jullie de houding hebben aangenomen), kan juist wel wonderen doen. Het is een langzamere, relaxtere versie, waarbij de opwinding van penetratie van achteren behouden blijft, maar de intensiteit vermindert, doordat je niet zo makkelijk diep kunt gaan. Gebruik kleine, niet te diepe bewegingen en probeer in eerste instantie slechts een paar centimeter naar binnen te gaan.