Breadcrumbs

De drie voordelen van je lichaam leren kennen

Zelfbevrediging. Zo, het hoge woord is eruit. Hoewel het nog steeds een beetje een taboe is, doen de meeste mensen het. Volgens een Amerikaans onderzoek geeft 94% van de mannen en 85% van de vrouwen toe wel eens te masturberen. Maar wat je misschien niet weet, is welke voordelen dit kan hebben.

1. Hoe je je lichaam kunt leren kennen (en waarom dat goed voor je is!)

Leren wat je fijn vindt, is belangrijk voor je zelfvertrouwen en bewustzijn op seksueel gebied. Zelfbevrediging geeft je de mogelijkheid om te ontdekken waar je opgewonden van wordt en het zelfvertrouwen dat je hierdoor krijgt, kan je helpen goede seks te hebben.

Maar waar moet je beginnen? We zijn allemaal verschillend, daarom is het het beste om verschillende dingen uit te proberen. Als je iets gevonden hebt wat je fijn vindt, blijf er dan mee oefenen totdat je je vaardigheden hebt geperfectioneerd. Of je nu je hand of een speeltje gebruikt (of allebei!), gun jezelf de tijd om te experimenteren. Glijmiddel kan een geweldige toevoeging zijn bij het masturberen, omdat ze je verschillende sensaties laten ervaren en de spanning verhogen.

2. De voordelen van zelfbevrediging voor seks

Zelfbevrediging kan mannen helpen om voortijdig klaarkomen te voorkomen. Als je jezelf tijdens het masturberen traint om het klaarkomen zo lang mogelijk uit te stellen, zal dit ook zijn vruchten afwerpen als je seks hebt met je partner. Probeer de grens elke keer iets te verleggen – als je het bijvoorbeeld een minuut uithoudt, probeer dit de volgende keer dan met 10 seconden te verlengen en kijk in hoeverre dit lukt. De kans op voortijdig klaarkomen is groter als er een langere periode tussen twee orgasmes zit, dus zie het als een oefening om jezelf tot het uiterste te drijven!

Bij vrouwen verhoogt zelfbevrediging de hoeveelheid afscheiding, wat de bloedtoevoer in dit gebied doet toenemen. Dit alles zorgt ervoor dat seks lekkerder aanvoelt, waardoor je het vaker zult willen doen.

3. De voordelen van samen masturberen

Samen met je partner masturberen kan een geweldig inzicht geven in wat goede seks voor jullie beiden betekent. Kijk toe wanneer de ander zijn ding doet (alleen al het intensieve oogcontact kan je helemaal gek maken) en je zult hier snel iets van leren. Het is vaak makkelijker je partner te laten zien wat je lekker vindt in plaats van het uit te leggen (dit is ook een goede manier om seksspeeltjes, glijmiddel en pleasure gel te introduceren). Als hij of zij jou jezelf helemaal ziet verliezen, zal je partner je het graag opnieuw willen laten beleven. Samen masturberen kan jullie band versterken en het gevoel van intimiteit vergroten, wat zich zal vertalen in opwindendere seks.