Breadcrumbs

De Durex Gids voor Seksspeeltjes: Vibrators

Er gaat een rilling door ons lichaam wanneer we opgewonden raken, maar raken we ook allemaal opgewonden van een rilling? Vibrators en dildo’s zijn de meest voorkomende seksspeeltjes. Ze worden ook wel netjes omschreven als ‘persoonlijke stimulators’. Misschien lach je erom, maar dat is eigenlijk precies waar ze voor uitgevonden zijn.

De eerste vibrator is ontwikkelt in de 19e eeuw om spier- en gewrichtspijn te verhelpen. Of geloof je het verhaal dat Cleopatra de eerste vibrator heeft uitgevonden door een holle kalebas te vullen met boze bijen?

Deze Victoriaanse vibrators werden al snel gebruikt door ondernemende artsen om 'paroxysmale stuiptrekkingen' op te wekken bij vrouwen die gediagnosticeerd waren met hysterie. Pas later realiseerden ze zich dat deze stuiptrekkingen in feite vrouwelijke orgasmes waren, die lang medisch genegeerd werden.

Gelukkig heeft de technologie zich aanzienlijk ontwikkelt vanaf de vroegere elektronische apparaten (en bijen). Tegenwoordig kun je vibrators in alle vormen en maten verkrijgen, met daarbij veel verschillende doeleinden. We hebben een lijst van types gemaakt om je een beter idee te geven wat je kunt proberen. Voor jou, of als koppel.

DE STAF
De staf is een term voor vibrators die extern gebruikt worden. Ze hebben een groot trillend oppervlak (meestal rond) en zijn bevestigd aan een plastic handvat. Ze komen grotendeels overeen met de eerste vibrators, gekeken naar het design en het doel. Ze zijn meestal elektrisch en ze kunnen extreem sterk zijn.

Butterfly
Butterfly vibrators stimuleren langdurig de clitoris doordat ze worden vastgebonden. Ze worden zo genoemd vanwege de vleugels aan de weerszijden van de vibrator waarmee ze vastgebonden worden. Een butterfly vibrator kan gedragen worden tijdens het masturberen voor clitorale stimulatie en ook tijdens seks met penetratie. Vanwege het langdurige contact met de clitoris, zijn vaak instelbare sterktes en ritmes mogelijk die bepaald kunnen worden door de gebruiker of door de partner.

Bullet
Bullet vibrators zijn heel klein, maar kunnen veel impact hebben. De grootte maakt ze zeer veelzijdig. Ze kunnen extern gebruikt worden om clitoris of penis te stimuleren, of ze kunnen gebruikt worden om te penetreren als ze daarvoor ontworpen zijn. Daarnaast kunnen ze ook zorgen voor extra sensatie tijdens de masturbatie. De Durex Delight maakt gebruik van slechts één AAA batterij. Dat is net weer wat zuiniger dan twee batterijen!

DE DILDO
De dildo is het klassieke seksspeeltje en ook de meest voorkomende. Een penetrerende dildo heeft de vorm van een penis en kan glad zijn of een structuur hebben. Ze komen in een breed scala van materialen. Een dildo kan de spieren rond de opening van de vagina plezieren, maar ook de gevoelige gebieden binnen de vagina. Sommige zijn speciaal gevormd om de G -Spot te bereiken, andere zijn speciaal gemaakt voor anale activiteiten.

DE RING
Vibrerende ringen worden gedragen door de man rond de basis van de penis en hebben een aantal doeleinden. Ten eerste houdt de strakheid van de ring het bloed op zijn plek, waardoor een erectie voor een langere tijd blijft. De trillingen zullen hem stimuleren, en kunnen ook opwinding toevoegen voor haar. Wanneer de ring bovenaan de penis geplaatst wordt, kan het ook contact hebben met de clitoris tijdens diepe penetratie, waarbij jullie beiden tot een climax gebracht worden. Er zijn vele opties waarmee je kunt experimenteren, zoals Durex's Play Vibrations en Little Devil.

RABBIT
De rabbit dildo is ook gevormd, maar het belangrijkste verschil is dat het een extra arm heeft die druk en trillingen toepast op de clitoris tijdens de penetratie. De naam komt van het feit dat de stimulator twee knooppunten heeft die lijken op de oren van een konijn.