Breadcrumbs

Durex Seks Standjes: Intiem

Lepeltje-lepeltje
Lepeltje-lepeltje liggen is een goed begin of eind van een sessie, of iets wat een stel doet om gewoon intiem te zijn met elkaar. Je voelt je partner dicht tegen je aan, zowel lichamelijk als emotioneel. Er is geen enkele reden om lepeltje-lepeltje te degraderen tot iets dat enkel voor of na de seks gebeurt – hoe belangrijk het ook is – deze positie biedt namelijk ook een geweldige mogelijkheid tot penetratie. ‘Spooning’ stond in 2013 in de top meest gegoogelde woorden in Engeland, maar niemand weet precies waarom.

Hoe je het doet:
Zij ligt op haar zijde met haar knieën licht gebogen en hij ligt achter haar met gebogen knieën achter die van haar. Hij houdt haar heupen vast en duwt ze tegen hem aan, waarbij hij van achter in haar komt.

Voordelen
Deze positie biedt veel lichaamscontact en de mogelijkheid om haar hele lichaam te strelen. Dit is een methode die vanzelf leidt tot langzame, intense seks omdat de stand en de diepte van penetratie heel precies gecontroleerd kunnen worden door druk te zetten op de gevoelige achterkant van de vagina.

Nadelen:
Zoenen is vrij moeilijk in deze positie, maar niet onmogelijk. Zij kan het moeilijk vinden om in het moment te blijven, en het gevoel hebben dat ze daar gewoon ligt zonder oogcontact te maken.

Alternatief:
Hij ligt op zijn rug, benen recht en bij elkaar, armen langs zijn lichaam. Zij ligt op hem, waarbij zij hem in haar begeleidt. Het meeste van haar gewicht is op hem en wordt ondersteund door haar armen. Dan sluit ze haar benen waarbij ze op hem rust, en glijdt op en neer. Dit is bijna net zo dicht op elkaar als bij spooning, maar het biedt de mogelijkheid om oogcontact te maken. Omdat zij haar benen dicht kan doen, spannen alle spieren rondom de vagina aan. Een voordeel voor hem en haar.

De lap dance
Dit standje heet zo vanwege de gelijkenis met de bewegingen van lap-dancers. Deze dans gaat over het creëren van intenste intimiteit en seksualiteit zonder oogcontact. De combinatie met seks zorgt ervoor dat intimiteit en de diepe bevrediging van penetratie bij elkaar komen.

Hoe je het doet:
Hij zit op de rand van het bed en zij knielt op het bed, met haar benen en armen om hem heen. Dan brengt zij zichzelf omlaag, waardoor hij in haar komt.

Voordelen:
Zij heeft de controle en kan het ritme en de diepte van penetratie bepalen. Beide partners zijn vrij om elkaar (of henzelf) aan te raken voor stimulatie. Deze positie kan heel intiem zijn omdat er veel mogelijkheden zijn om te zoenen, knuffelen en om oogcontact te maken. Na een tijdje wordt dit heel intens.

Nadelen:
Dit vereist veel spierkracht van haar omdat ze zichzelf op en neer tilt met haar benen. Het langdurige oogcontact kan ook te intens worden waardoor de partner(s) erg zelfbewust of oncomfortabel raken.

Alternatief:
Draai het om! Hij zit in dezelfde positie, maar zij zit op zijn schoot terwijl ze licht naar voren leunt. Dit heeft de fysieke voordelen van de lap dance, maar gebruikt andere spieren in haar benen en breekt het oogcontact. Hij zit ook minder vastgezet, waardoor hij een actievere rol kan spelen in de positie. Dat bekent ook dat hij druk kan zetten op andere delen van de vagina en makkelijker de clitoris kan bereiken voor stimulatie. So mix it up!