Breadcrumbs

Ga je seks uit de weg?

Je kunt gemakkelijk denken dat iedereen behalve jij zelfverzekerd is in de slaapkamer, maar in werkelijkheid hebben de meeste mensen wel onzekerheden of zorgen op het gebied van seks. Hoewel je er misschien wel wat voor moet doen, bestaan er een aantal eenvoudige manieren om je seksuele zelfvertrouwen een oppepper te geven.

  1. Wees eerlijk: dat betekent niet dat je alles waar je zelf niet tevreden over bent aan je partner moet vertellen, maar vertel je lover wel als je verlegen, zenuwachtig of onzeker bent, zodat hij of zij niet verder gaat dan je prettig vindt.

  2. Ken jezelf: het is moeilijk om zelfvertrouwen te hebben bij een partner als je niet weet wat je wilt. En denk daarbij niet alleen aan het fysieke aspect. Fantaseren kan je helpen ontdekken hoe prettig jij je voelt bij verschillende seksuele rollen. Je kunt helemaal zelf beslissen of je deze fantasieën laat uitkomen of niet.

  3. Zorg dat je op de hoogte bent: zorg dat je weet hoe het mannelijk of vrouwelijk lichaam in elkaar steekt en vraag je partner wat hij of zij fijn vindt. Je hoeft geen gedachten te kunnen lezen of een slangenmens te zijn om een goede lover te zijn. Je moet alleen wel geïnteresseerd zijn in wat je partner lekker vindt (en jijzelf natuurlijk).

  4. Bedek je: als je onzeker bent over een bepaald lichaamsdeel, zet jezelf dan niet onder druk om je helemaal uit te kleden. Er is niets mis met een aantal kledingstukken aanhouden tijdens het begin van het vrijen: je kunt jezelf geleidelijk blootgeven, naarmate je vertrouwen toeneemt. Dit is echter geen permanente oplossing. Het is gewoon een van de stappen om je op weg te helpen naar meer vertrouwen om je volledig uit te kleden. Je kunt ervan uitgaan dat als een partner seks met je wil hebben, je partner aantrekkelijk vindt wat hij of ziet.

  5. Verkleed je: dit is ook slechts een stap in de goede richting in plaats van dé oplossing, maar sommige mensen vinden het gemakkelijker om zich seksueel te gedragen als ze sexy lingerie aanhebben of een masker dragen (denk hierbij aan een Venetiaans gemaskerd bal, niet aan George Bush). Het klinkt misschien gek, maar kleren helpen je een rol te spelen, en doen alsof je seksueel zelfverzekerd bent is een van gemakkelijkste manieren om seksueel zelfverzekerd te worden.

  6. Zorg dat je fit bent: lichaamsbeweging en gezond leven zorgen niet alleen dat je er beter uitziet, je voelt ook emotioneel veerkrachtiger. Nog beter, ga samen met je partner sporten zodat je beiden profiteert van de rondrazende endorfinen en het extra uithoudingsvermogen.
Houden van jezelf helpt bij het opbouwen van seksueel zelfvertrouwen