Breadcrumbs

Gevaarlijke speeltjes

Een veilig en sexy speeltje uitzoeken

Speeltjes kunnen een goede aanvulling zijn op je seksleven, maar het feit dat iets te koop is, wil niet zeggen dat het veilig is. Let op de volgende punten als je er één gaat kopen.

  1. Materiaal: speeltjes kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals hout, kristal, perspex en latex. Sommige kunststoffen bevatten echter weekmakers, ftalaten genoemd. Hoewel er nog onderzoek naar wordt gedaan, worden ftalaten in verband gebracht met vruchtbaarheidsproblemen en bepaalde soorten kanker.* Doe het veilig en kies voor een speeltje zonder ftalaten. Silicone is een geweldig materiaal dat opwarmt tot lichaamstemperatuur en veilig is voor het lichaam. Gebruik het niet in combinatie met een glijmiddel op basis van siliconen, omdat dit schadelijk kan zijn voor je speeltje. Als je nog een oud maar favoriet speeltje hebt dat misschien ftalaten bevat, kan je het met een condoom erover gebruiken om jezelf te beschermen tegen giftige chemische stoffen.

  2. Vorm: speeltjes zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, van fallisch tot ‘noviteit’, maar zorg ervoor het geschikt is voor het doel. Controleer de verpakking op waarschuwingen, zoals ‘alleen voor uitwendig gebruik’ en volg de aanwijzingen op. Als je anale seks wilt uitproberen, gebruik dan alleen een speeltje dat daarvoor bedoeld is en zorg ervoor dat er een touwtje aanzit of dat het een breed uiteinde heeft, zodat je het weer gemakkelijk kunt verwijderen. Rechte speeltjes kunnen gemakkelijk naar binnen schieten en een bezoek aan het ziekenhuis is waarschijnlijk niet het einde dat je in gedachten had.

  3. Maat: bulletvibrators zijn ontworpen voor uitwendig gebruik, dus breng ze niet in, anders blijven ze misschien binnen in je steken. Als je een vibrator of dildo inbrengt, zorg er dan voor dat je deze de hele tijd goed vast kan blijven houden. En als je denkt dat een speeltje er te groot uitziet, zet jezelf dan niet onder druk om het helemaal in te brengen. Proberen je grenzen te verleggen kan leiden tot blauwe plekken, schuurplekken en een algeheel onprettig gevoel. Groter is niet altijd beter.
Doe het veilig en kies een speeltje zonder ftalaten.