Breadcrumbs

Het seksleven van je dromen?

Fantasie werkelijkheid laten worden

Hoewel een respectvolle partner je niet zou moeten veroordelen voor het delen van je fantasieën, houden verschillende mensen van verschillende dingen en er is geen garantie dat jullie beiden hetzelfde willen. Als een partner een idee afwijst, geef hem of haar dan niet de schuld en ga niet mokken. Kijk in plaats daarvan of je elkaar halverwege tegemoet kunt komen. Of overweeg fantasieën uit te wisselen: ik doe mee met die van jou als jij aan die van mij meedoet.

Als je besluit dat je je fantasie gaat waarmaken, zorg ervoor dat je bekend bent met eventuele veiligheidsrichtlijnen, en denk ook na over potentiële emotionele en fysieke effecten. Bij sommige fantasieën kun je besluiten dat je ze gebruikt als inspiratie voor ‘dirty talk’ en het daar verder bij laat.

Denk ook na over de reactie van je partner. Omdat hij of zij bereid is om iets uit te proberen, betekent niet dat hij of zij er noodzakelijk plezier aan beleeft. Zorg dat je niet egoïstisch wordt in je opwinding zodat je de wensen van je partner opzij schuift ten gunste van je eigen verlangens. Voel je ook niet verplicht om ja te zeggen tegen iets dat je eigenlijk niet wilt doen. Het is beter om eerlijk te zijn, zonder respectloos of veroordelend te zijn, dan je eigen behoeftes te negeren.

Je fantasieën uitvoeren kan leuk zijn, maar als het niet zo gaat als gepland (of soms zelfs wanneer dat wel zo gaat) kan het zijn dat een fantasie zijn kracht verliest als deze werkelijkheid wordt. Denk erover na of je bereid bent om iets dat je zeker opwindt te verliezen voor de kans je fantasie werkelijkheid te laten worden.

Als je besluit dat je je fantasie toch wilt laten uitkomen, doe het dan rustig aan en houdt steeds de reactie van je partner in de gaten. Stop als hij of zij het niet prettig vindt wat je doet. En vergeet niet je gevoel voor humor mee te nemen naar de slaapkamer. Ontspan, communiceer duidelijk en wees eerlijk, en wie weet, misschien kun je een hele nieuwe dimensie toevoegen aan je seksleven.

Begin met je mildste fantasieën en ga verder op basis van de reactie van je partner.