Breadcrumbs

Houd het spannend – langeafstand relaties

Als jij en je partner ver van elkaar vandaan wonen, hebben wij hier een aantal goede tips voor jullie. Want hoe houd je een langeafstand relatie nou spannend?

We zullen er niet omheen draaien: langeafstand relaties zijn moeilijk, maar kunnen heel goed werken. Het kan zelfs zo zijn dat de afstand een bepaalde intensiteit toevoegt aan je relatie, die je niet zou hebben als jullie dichtbij elkaar zouden wonen.

Een langeafstand relatie heeft natuurlijk ook voordelen. Zo is er onderzoek gedaan en bewezen dat mensen de een langeafstand relatie hebben, vaker zinvolle gevoelens en gedachtes met elkaar delen, dan geliefden die wèl dicht bij elkaar in de buurt zijn.

Je beste beentje voor

Het is nooit leuk om iemand te missen, maar zit er niet teveel mee in je maag. De tijd dat jullie niet bij elkaar zijn, kan namelijk ook wonderen doen voor jullie relatie. Je hoeft niet constant contact met elkaar te hebben om het leuk te hebben. Maak tijd voor elkaar vrij en praat zoveel mogelijk. Hiervoor kun je een telefoon afspraak maken en het vlammetje aanwakkeren met wat sexy praatjes. Wanneer je je hier niet bij op je gemak voelt kunnen jullie ook erotische verhalen aan elkaar voorlezen. Je kunt ook virtuele dates hebben en samen een film kijken, of met elkaar dineren via Skype.

Brieven zijn veel persoonlijker dan e-mails. Probeer eens om een handgeschreven briefje op te sturen naar je geliefde met daarop beschreven wat jij graag met hem of haar zou doen, wanneer jullie elkaar weer zullen zien. Het is altijd spannend om een pakketje te ontvangen, dus stuur dit briefje bijvoorbeeld op in combinatie met sexy ondergoed voor je partner (of jezelf), een nieuw seksspeeltje of een erotische massagegel. Je kunt zelfs al een tipje van de sluier oplichten via Skype en jezelf trainen om extra goed te worden in flirten via berichtjes of social media. Dat jullie niet altijd samen zijn, kan erg vervelend zijn, maar ook heel erg sexy.

Eindelijk weer samen

Wanneer jullie de tijd waarin jullie wèl samen kunnen zijn extra leuk maken, kan het makkelijker zijn als jullie niet samen zijn. Zorg ervoor dat jullie elkaar even vaak bezoeken, zodat de één niet het gevoel krijgt dat hij of zij meer moeite hoeft te doen dan de ander. We begrijpen dat jullie niets liever doen dan het bed met elkaar delen wanneer jullie elkaar eindelijk weer kunnen zien, maar probeer de slaapkamer ook eens uit te komen. Bezoek vrienden, ga winkelen of uiteten. Dit zorgt ervoor dat jullie allebei het gevoel krijgen dat jullie relatie draait om meer dan alleen seks.

Voordat jullie elkaar zien, kunnen jullie elkaar berichtjes sturen om elkaar te vertellen hoeveel zin jullie hebben in elkaar en om elkaar weer te zien. Dit kan goed werken als voorspel. Ook is het handig om te oefenen op je dirty talk wanneer jullie samen zijn. Op die manier wordt de drempel minder hoog, wanneer jullie sexy dingen tegen elkaar willen zeggen als jullie niet samen zijn. Ook is het een leuk idee om een sexy verrassing in de tas van je geliefde te verstoppen wanneer hij of zij weer vertrekt.

Trek je niets aan van pessimisten

Er zullen genoeg mensen in je omgeving zijn, die je zullen zeggen dat langeafstand relaties niet werken. Dit is natuurlijk niet waar. Het kan je relatie zelfs sterker maken wanneer je niet altijd bij elkaar bent. Want je wilt iets pas echt hebben als het ongrijpbaar is, toch?