Breadcrumbs

Kom maar!

Orgasmeproblemen bij haar

Van Hollywood krijg je over het algemeen het beeld dat orgasmes gemakkelijk, wederzijds en gelijktijdig zijn. In werkelijkheid hebben veel vrouwen moeite om een climax te bereiken met een partner, terwijl andere vinden dat ze te snel klaarkomen. Het orgasme is complex, maar hoe meer je ervan weet, des gemakkelijker zal het waarschijnlijk zijn. Veelvoorkomende problemen zijn:


  1. Geen orgasme: hier kan een fysieke of psychische oorzaak voor zijn. Of het komt gewoon door het gebrek aan voorspel. Voor sommige vrouwen is het lastig om nat genoeg te worden. Andere hebben misschien niet zoveel zin. Dit kan je lichaam zijn dat je vertelt dat je nog niet echt klaar bent voor seks met een partner. Het kan ook een reactie zijn op een traumatische seksuele situatie, of fysieke aandoening. Als het alleen maar af en toe gebeurt: maak je geen zorgen. Dat is heel normaal. Als het echter regelmatig voorkomt, dan is het tijd om naar de huisarts te gaan voor controle.

  2. Vaginisme: dit is een aandoening waarbij de vagina zo sterk samentrekt dat penetratie pijnlijk of onmogelijk is. Opnieuw kan er een fysieke of psychische oorzaak zijn. Er bestaan echter talrijke manieren om dit te behandelen, dus ga naar je huisarts. Er is niets om je voor te schamen en hoe sneller je dit aanpakt, hoe sneller het is opgelost.

  3. Extreme natheid/orgasme: sommige vrouwen vinden dat zij te gemakkelijk klaarkomen en/of te nat worden tijdens het voorspel of de seks. Hierdoor is er soms niet genoeg wrijving en daardoor minder seksueel genot. Even naar de wc gaan om af te drogen kan helpen. Zorg er wel voor dat je niet al je natuurlijke glijmiddel wegveegt als je van plan bent om daarna nog seks te hebben. Want dat is natuurlijk bedoeld om de seks wat soepeler te laten verlopen.
    Bekkenbodemoefeningen helpen om je spieren te versterken zodat je ze kan aanspannen tijdens de seks. Dit kan jullie allebei helpen meer te voelen.

  4. Gevoelige clitoris: bij sommige vrouwen is de clitoris te gevoelig voor aanraking (en bij de meeste vrouwen is de clitoris extra gevoelig na een orgasme). Als je echter een standje kiest waarbij hij van achteren binnenkomt en als je kiest voor indirecte stimulatie van de clitoris door het omvatten van de venusheuvel, of door de schaamlippen te likken maar niet de clitoris, kan dit helpen om deze pijn te vermijden. Denk er wel aan dat pijn een waarschuwingssignaal is van je lichaam, dus als het vaker voorkomt, ga dan naar je huisarts voor een controle. Voorkomen is beter dan genezen!
Pijn is een waarschuwingssignaal van je lichaam, dus als het vaker voorkomt, ga dan naar je huisarts voor een controle.