Breadcrumbs

Lijk ik dik hierin?

Veelvoorkomende vrouwelijke onzekerheden

Elke vrouw is wel onzeker over iets, hoe zelfverzekerd ze ook lijkt. Dit zijn een aantal vaak voorkomende zorgen.

  1. Grootte van de borsten: Te klein? Te groot? Niet symmetrisch genoeg? Tv, films en tijdschriften laten vaak vrouwen met grote, perfecte borsten zien, maar de meeste vrouwen zien er niet zo uit. Zelfverzekerd zijn over je lichaam is veel sexyer dan proberen te voldoen aan een plastic-fantastic ideaal. Wees gerust, een man denkt eerder ‘Jippie, borsten’ dan dat hij hard over je oordeelt. Als jij van je lichaam houdt, zullen andere mensen er ook van houden. Zorg er wel voor dat je een goed passende beha hebt zodat je borsten de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

  2. Lichaam: De media laat een stereotype zien van vrouwelijke schoonheid: slank, zonder hobbels of bobbels, zonder cellulitis en met (vaak) een ongezond kleine lichaamsmaat. Een echte vrouw die blij is met zichzelf, is echter veel aantrekkelijker dan iemand ‘zonder schoonheidsfoutjes’ die geobsedeerd is door perfectie. Accepteer hoe je bent. Gezond zijn is goed, maar je hoeft er niet uit te zien als een fotomodel om aantrekkelijk te zijn.

  3. Prestaties: Veel vrouwen maken zich zorgen over hun vaardigheden in bed. Hoewel het goed is om je handmatige en orale vaardigheden bij te slijpen (denk er wel aan het veilig te houden), is seks tweerichtingsverkeer. Communiceer met je partner, en deel wat je lekker vindt. Het kan lastig zijn om klaar te komen, zeker als je zenuwachtig bent. Voel je dus niet schuldig als het even duurt. Geef jezelf niet de schuld als je man het moeilijk vindt om stijf te worden, of als hij te snel klaarkomt. Mannen kunnen ook onzeker zijn, en dat kan invloed hebben op de seks. Maak er geen probleem van, dan gaat het waarschijnlijk vanzelf over. Als het echter aanhoudt, laat je man dan naar de huisarts gaan om te controleren of alles goed is.
Gezond zijn is goed, maar je hoeft er niet uit te zien als een beroemdheid om aantrekkelijk te zijn.