OMG!

Hoe zit het met de G-spot?

De G-spot is een van de favoriete erogene zones van de media. Het bestaan van de G-spot is vaker in twijfel getrokken dan het bestaan van het monster van Loch Ness en er lijkt bijzonder weinig consensus te zijn over de rol en functie van dit moeilijk te vinden plekje. Volgens sommigen is het een verlenging van de clitoris. Anderen zeggen dat het ingebeeld is. Hoewel de meningen van de wetenschappers verdeeld zijn, is één ding zeker. Elke vrouw is anders.

Sommige vrouwen hebben een plekje een aantal centimeter binnen de vagina op de bovenste wand, dat opzwelt bij druk en strelingen en dat intense prettige sensaties geeft. Andere vrouwen krijgen het gevoel dat ze moeten plassen als ditzelfde plekje wordt gestreeld, en weer andere kunnen het niet eens vinden. Wrijven over verschillende delen binnen de vagina kan zorgen voor spiersamentrekkingen en sommige vrouwen zeggen dat ze ejaculeren wanneer het gebied dat ze beschrijven als de G-spot, wordt gestimuleerd.

Om de G-spot te vinden, breng een vinger in je vagina en buig dan je vingertop alsof je iemand naar je toe roept. Doe het langzaam aan en let op hoe het aanvoelt onder je vinger: als je de G-spot vindt, zou deze moeten opzwellen. Blijf licht drukken, gebruik cirkelbewegingen om te onderzoeken en je vindt al snel uit of je opgewonden raakt van het stimuleren van de G-spot of niet. Als het lastig te vinden blijkt, kan een seksspeeltje, bij voorkeur met een gekromd uiteinde, je missie gemakkelijker maken.

Als je ontdekt dat het een nieuwe erogene zone is, denk dan na over de posities die deze kunnen stimuleren. Doggy-style (met de vrouw op haar knieën en de man op handen en knieën achter haar) en de verhoogde missionaris (met de enkels van de vrouw om de nek van de man geklemd) zijn beide goed om de G-spot te bereiken, en maken het bovendien gemakkelijker voor de vrouw om haar clitoris te strelen. Handmatige stimulatie van achteren kan erg effectief zijn, net als speeltjes met een gekromd uiteinde of een duidelijke kromming.

En als je je G-spot niet kunt vinden? Maak je geen zorgen. We zijn allemaal anders en wat voor de een werkt, kan voor de ander een enorme afknapper zijn. Wie weet, misschien heb je wel een hele eigen erogene zone ...

De mannelijke G-spot

Mannen hebben het equivalent van een G-spot. Dit is de prostaatklier. Deze bevindt zich een aantal centimeter in de anus op de bovenste wand. Niet iedere man houdt van prostaatstimulatie, maar het is zeker het overwegen waard, ongeacht je geaardheid. Veel mannen onderzoeken dit wanneer ze zichzelf bevredigen en het kan ook lekker zijn bij andere seks, als je het langzaam en veilig doet, met voldoende glijmiddel.

Hoewel de wetenschappelijke meningen verdeeld zijn, is één ding zeker. Elke vrouw is anders.