Breadcrumbs

Samen klaarkomen: de kunst van een gelijktijdig orgasme

Het gelijktijdige orgasme lijkt misschien ongrijpbaar, maar het bestaat wel degelijk – en met een beetje hulp via onze tips lukt het jou misschien ook om dit te bereiken!

Het is niet gemakkelijk, maar als het wel lukt, is een gelijktijdig orgasme en het gevoel van samenzijn dat dit creëert, een geweldige manier om je partner te bevredigen en jullie band te versterken.

Probeer erachter te komen wat werkt

Oké, maar waar moet je beginnen? Ten eerste is het belangrijk dat jullie allebei dezelfde insteek hebben; als je partner een vluggertje in gedachten heeft, terwijl jij wilt experimenten tijdens een uitgebreide vrijpartij, gaat het natuurlijk niet werken.

Ook moet je bedenken waar de ander van houdt en hoe jullie elkaar het beste kunnen bevredigen. Gelijktijdig klaarkomen gebeurt meestal niet, omdat vrouwen er doorgaans langer over doen om opgewonden te raken dan mannen, en vaak meer nodig hebben dan alleen penetratie om klaar te komen.

Als een vrouw normaalgesproken bijvoorbeeld alleen klaarkomt door orale seks of vingeren, zal in veel seksstandjes de clitoris niet genoeg gestimuleerd worden om datzelfde gevoel te krijgen. Dit contact moet je daarom doelbewust creëren wanneer je een seksstandje kiest (eentje waarbij de vrouw bovenop zit, werkt hiervoor goed). Door op en neer te bewegen, in plaats van alleen te stoten, wordt de clitoris van de vrouw meer gestimuleerd en zal de man minder snel klaarkomen.

Standjes waarin de clitoris gemakkelijk bereikt wordt zijn dus het beste, en als zij van orale seks houdt, gebruik dan eens wat extra glijmiddel om de warmte en vochtigheid van je mond na te bootsen. Als zij moeite heeft klaar te komen tijdens de seks, kan eenvibrator ook een buitenkansje zijn.

De juiste snelheid

Omdat de meeste vrouwen er langer over doen om klaar te komen dan mannen, is uitgebreid voorspel een goede manier om ervoor te zorgen dat jullie allebei even opgewonden raken. Als jullie eenmaal klaar zijn voor seks, aarzel dan niet om het even wat kalmer aan te doen als een van jullie twee te dicht bij een orgasme komt. Neem even een pauze en zoen elkaar, raak elkaar aan en praat met elkaar, voordat jullie weer verdergaan. Zo blijf je nog steeds bezig elkaar te bevredigen en op te winden, maar zo heb je meer controle, en als er later toch een orgasme plaatsvindt, zal deze intenser zijn.

Probeer jullie ademhaling tijdens de seks op elkaar af te stemmen; hierdoor zullen jullie lichamen gemakkelijker in hetzelfde ritme komen. Mannen kunnen ook bekkenoefeningen doen (deze zijn echt niet alleen voor zwangere vrouwen) om te leren hun orgasme uit te stellen. Dit kan werken als een soort handrem tijdens de seks.

Communicatie is belangrijk

Stelletjes die het lukt een gelijktijdig orgasme te bereiken, zijn meestal al lang bij elkaar. Vaak lukt het hen, omdat ze elkaars lichaam goed begrijpen en goed met elkaar kunnen communiceren.

Je kunt eens proberen een getal tussen de een en de tien te gebruiken om aan je partner aan te geven hoe dicht je bij een orgasme bent. Dit is een goede manier om ervoor te zorgen dat de een niet voor de ander klaarkomt, en na een beetje oefening heb je deze getallen niet meer nodig, maar zal je dit kunnen aflezen uit de lichaamstaal van je partner. Een standje waarin je elkaars gezicht kunt zien, helpt ook om beter te communiceren.

Als laatste moet je onthouden dat ontspanning de sleutel is tot een gelijktijdig orgasme. Hoe meer ontspannen jullie je allebei voelen, hoe waarschijnlijker het is dat het zal gebeuren.