Breadcrumbs

Seksspeeltjes: werken libido verhogende middelen?

Nee.

Zo simpel is het.

Tenminste niet op de manier die je misschien zou denken ...

Hoewel je bij seksspeeltjes niet direct aan voedingsmiddelen denkt, kun je wel degelijk profiteren van traditionele producten zoals oesters, vijgen, pepers en chocolade. Ze hebben allen verassende voordelen in de slaapkamer!

Oesters

Oesters schieten je waarschijnlijk meteen te binnen als je denkt aan afrodisiaca in de rol van seksspeeltjes, omdat ze veel in films en op televisie langskomen. Ze hebben duizenden jaren een romantische reputatie gehad, lang voordat er enig wetenschappelijk voordeel gemeten kon worden, en de beschreven krachten zijn gebaseerd op hun verschijning en gelijkenis met… nou ja, dat kun je wel raden.

Or you could google it.

Desondanks zijn ze duizenden jaren zeer nuttig geweest. Oesters bevatten zeer hoge doseringen zink en foliumzuur, die belangrijk zijn bij de productie van sperma. Daarbij is het een feit dat oesters vaak als luxueus voedsel ervaren worden (en regelmatig gepaard gaan met champagne) en een beetje decadentie kan je libido ten goede komen.

Vijgen

Vijgen zijn een ander beroemd afrodisiacum, vereerd in bijna elke cultuur in de historie omdat ze er uitzien als een lichaamsdeel... nou ja, hetzelfde lichaamsdeel.

… blijkbaar.

Maar in dit geval ontmoet vorm toevallig functie; vijgen zijn gevuld met anti-oxidanten, flavonoïden en kalium, die allemaal gunstig zijn voor circulatie.

Pepers

Pepers hebben zeker een gelijkenis met het mannelijke geslachtsdeel, maar hetzelfde kan gezegd worden van veel verschillende groenten en fruit. Pepers hebben het meeste recht van spreken, want het eten van een peper wakkert verschillende reacties in het lichaam aan. Endorfine die je goed laat voelen komt vrij, de lichaamstemperatuur gaat omhoog, samen met een verhoogde hartslag en je begint te zweten – alle lichaamsfuncties die ook worden veroorzaakt door seksuele opwinding. Onthoud dat je voorzichtig moet zijn met het eten van pepers, want als je staat te popelen om met je mond je partner te verwennen, kan de capsaïcine behoorlijk irriterend zijn voor gevoelige gebieden!

Deze mate van spitsheid kan al dan niet normaal zijn.

Chocolade

Van alle veronderstelde libido stimulerende middelen, is het chocolade die deze eigenschap daadwerkelijk bezit. Het heeft een smeltpunt van iets beneden de lichaamstemperatuur, waardoor het nauw verbonden voelt met het lichaam. Helemaal wanneer je het van je partners lichaam af eet.

Chocolade bevat serotonine, een chemische stof die verband houdt met gevoelens van euforie. Er wordt gezegd dat Montezuma, de laatste heerser van de Azteken, vijftig koppen chocolade per dag dronk om de seksuele eigenschappen die het bezit. Het is waarschijnlijk beter om te beginnen met een reep of twee en het vanaf daar verder op te bouwen. Libido verhogende etenswaren als seksspeeltjes gebruiken is een lekkere manier om eens iets nieuws te proberen!