Breadcrumbs

Zeg eens Ooooh

Je eerste seksspeeltje uitzoeken

Toys of seksspeeltjes maken steeds vaker deel uit van het seksleven van mensen. Ze zijn geweldig om je te helpen uitvinden waar bij jouw lekkere plekjes zitten. En ze kunnen een opwindende nieuwe dimensie geven aan je voorspel. Wanneer het gaat om het uitkiezen van je eerste speeltje, kan de keuze overweldigend zijn, zelfs wanneer je de veiligheidsrichtlijnen al kent. Deze tips helpen je bij het uitkiezen.

  1. Vibraties: sommige mensen houden van vibraties (trillingen). Anderen vinden het gevoel eerst wat ongebruikelijk maar vinden het na een tijdje wel fijn, en weer anderen worden er niet warm of koud van. Je weet pas in welke categorie je valt, als je het probeert. Het is echter goed om te beginnen met een lichte vibratie, omdat de intensere nogal heftig kunnen zijn in het begin. Een eenvoudige bulletvibrator is een goed beginnersspeeltje. Begin met de laagste stand. Als dit te kriebelig voelt, houd je hand er dan onder of gebruik het met een laken ertussen. Als je wat meer opwinding wilt, zet je hem gewoon een standje harder.

  2. Maat: kies een maat die niet te intimiderend lijkt. Speeltjes zijn meestal steviger en compacter dan een echte penis, dus wees niet verrast als een speeltje van dezelfde afmeting als je partner te groot voelt.

  3. Stroom: seksspeeltjes kunnen werken op batterijen, opgeladen worden via het elektriciteitsnet of zelfs op zonne-energie werken. Controleer welke energiebron een speeltje gebruikt vóór de aankoop, om te voorkomen dat je er zeer moeilijk vindbare batterijen voor nodig hebt.

  4. Discreet: het is normaal dat je je wat geneert over het gebruik van een speeltje, zeker als het nieuw voor je is. Een stil apparaatje uitkiezen kan het minder gênant maken. En er zijn nu genoeg gewone winkels waar je ze kunt kopen, zowel online als in de grote winkelstraten. Je kunt ook klein beginnen, met een ring, een stimulator of een minivibrator. Dit zijn goede eerste speeltjes voor stellen die het eerst eens willen uitproberen.
Als dit te kriebelig voelt, houd je hand er dan onder of gebruik het met een laken ertussen.