Breadcrumbs

Condooms: wat te doen als ze niet precies passen?

Er zijn, over de hele wereld, ongeveer 2.4 miljard mannen op de piek van hun seksuele activiteit. Dat zijn 2.4 miljard penissen – met elk een andere grootte en vorm. Deze verscheidenheid betekent dat niet elke condoom om elke penis past. Dit is geen probleem, het betekent alleen dat je het juiste voor jou moet vinden. Er zijn een paar eenvoudige manieren om te weten of het condoom wel zo goed past als hij zou kunnen. Het is heel belangrijk er zeker van te zijn dat het condoom goed past, want als het te los zit zal het niet zo effectief zijn in het voorkomen van een zwangerschap en SOA overdracht en als het condoom te strak zit kan hij scheuren, verlies van gevoel veroorzaken, of zelfs je weefsel beschadigen. Hier zijn de meest voorkomende problemen met de grootte van condooms.

Het condoom is te strak
Hoewel condooms zo zijn ontworpen dat ze rekbaar zijn, kan een condoom dat té uitgerekt is een negatief effect hebben op de penis. Het verhindert bloedstroom en kan verlies van gevoel of zelfs erectie veroorzaken. Een condoom moet goed passen, maar niet strak te voelen.


Het condoom zit te los
Wanneer het condoom te wijd is kan het afglijden tijdens de seks en daarmee de bescherming die hij biedt te niet doen. Daarnaast zorgt een condoom dat niet goed aansluit ervoor dat veel van de wrijving van seks verloren gaat en dat betekent minder gevoel en plezier. 

Het condoom is te kort
Als het condoom te kort is wanneer het volledig afgerold is kan je een vergrootte kans op zwangerschap en overdracht van Soa’s hebben. Dit komt omdat wanneer het einde van het condoom te ver om de schacht zit hij er af getrokken kan worden tijdens de seks. Het condoom zou zelfs kunnen scheuren in een dergelijk scenario, zeker wanneer het gecombineerd wordt met een bovengemiddelde omtrek van de penis.

Het condoom is te lang
Om te passen rondom verschillende penis lengtes zijn de meeste condooms een beetje langer dan de gemiddelde penis. Dat een condoom te lang is, is namelijk normaal gesproken geen probleem doordat het te veel aan condoom opgerold aan de bovenkant blijft zitten. Maar voor mannen met een bovengemiddeld brede penis kan dit oncomfortabel zijn aangezien er meer druk op dit dikkere stuk staat.

Voor elk probleem is een oplossing, dus deze omstandigheden zouden geen invloed moeten hebben op jouw mogelijkheid tot geweldige seks. Het belangrijkste is dat je het juiste condoom voor jou vindt. Kijk goed naar de verschillende lengtes en breedtes die beschikbaar zijn en probeer verschillende soorten om zo te ontdekken welke de beste optie is voor jou. Het is ontzettend belangrijk te onthouden dat wanneer een condoom afglijdt of scheurt je altijd moet stoppen en een nieuw condoom om moet doen voordat je weer verder gaat. Zo ben je er van verzekerd dat jullie allebei beschermd zijn. Mocht je je toch zorgen maken, dan kan je altijd een bezoekje brengen aan de apotheek voor de morning afterpil. Wanneer je nieuw bent in de wereld van de condooms, of jezelf als ervaren ziet, kan het altijd handig zijn om onze handleiding hoe doe je een condoom om te lezen, zodat je er van verzekerd bent dat je veilig vrijt en het meeste uit je condoom haalt. Vrij om te genieten van goede seks met Durex.