Breadcrumbs

Hoe communicatie leidt tot betere seks

Iedereen is verschillend, dat maakt het leven ook zo spannend. Of het nu met een nieuwe partner of een langdurige minnaar is, je leert elkaar anders kennen door seks. Desondanks vinden mensen het moeilijk om hun seksualiteit te bespreken met elkaar. Welke verlangens je dan ook hebt, de eerste stap naar het realiseren van je fantasieën, is erover te praten met je partner.
Er zijn vaak twee redenen dat mensen niet willen praten over hun fantasieën:

Ze zijn een gever

Sommige mensen hebben seks met het voornemen dat hun enige doel is om genot te bieden. Het kan dat ze ontzettend gul zijn, of omdat ze het zien als trots om hun partner te behagen, of misschien zien ze zichzelf als een seksuele martelaar. Ze praten niet over hun eigen seksuele moraal, omdat hun behoeftes secundair zijn aan die van hun partners. Klinkt dit bekend, dan moet je misschien je aanpak heroverwegen. Want wanneer je jezelf er zomaar in stort, ontzeg je je partner waar ze naar verlangen - het bevredigen en genot geven aan je partner. Dus wees niet bang om af en toe egoïstisch te zijn en praat over wat het is dat je wilt tijdens seks. Tenzij je letterlijk alles wilt doen om genot te bezorgen en in dat geval ben je een soort van heilige. Als je het gevoel hebt dat je aan de andere kant van dit verhaal staat, dan zou je ook het evenwicht kunnen herstellen. Want je zou niet willen dat je partner zich voelt als…

Ze zijn met een nemer

Zoals te lezen in het bovenstaande, is de seksuele rol van sommige om te geven, maar voor sommige van hen zou dit niet hun eerste keuze zijn. Sommige mensen vinden dat ze niet kunnen praten over hun verlangens en fantasieën, omdat hun partner niet ontvankelijk voor het idee zou zijn. Als je het gevoel hebt dat je je partner in deze positie plaatst, onderneem dan direct actie. Praat met je partner en zorg ervoor dat ze weten dat je precies wilt horen wat ze in de slaapkamer willen. Het hoeft allemaal niet zo dramatisch te gebeuren als het klinkt, vraag bij de eerst volgende gelegenheid gewoon wat ze willen. Mocht het omgekeerd zijn en je hebt het gevoel dat je partner egoïstisch is, dan is communicatie hier ook het antwoord. Als je denkt dat je wat dominanter kan zijn, doe dat dan, wees assertief en zeg je partner wat je wilt en vraag het ze niet. Als dit te heftig lijkt, laat het dan gewoon vallen in een privégesprek, houdt het luchtig, maar zorg ervoor dat ze weten dat je serieus bent. Zodra ze het plezier van genot geven hebben ervaren, zal met een beetje geluk de balans uit zichzelf weer herstellen.

Communicatie is een van de belangrijkste instrumenten om betere seks te hebben, dus zorg ervoor dat jij en je partner volledig open met elkaar zijn als het gaat om fantasieën en verlangens. Het belangrijkste om hier te onthouden, is dat communicatie op zich de sleutel is, want het is volledig mogelijk dat je partner deze fantasieën niet deelt, en dit is hun recht. Je moet nooit zomaar iets nieuws introduceren, zonder het eerst te bespreken. Vooral als je het gevoel hebt dat je seksuele voorkeuren kunnen worden beschouwd als bijzonder'out there'. Je kunt er zeker van zijn dat als je open en bereid bent om je verlangens te bespreken, dan zullen ze blij zijn om op zijn minst enige element op te nemen in je seksleven, wat betekent betere seks voor jullie beiden.