Breadcrumbs

Meer dan een bromance

De basics van homoseksuele seks

Er is geen gouden regel voor homoseks, net zomin als voor heteroseks. Iedereen heeft zo zijn eigen verlangens. Als je echter wat inzicht hebt in de basics, helpt dat om de meest bevredigende seks ooit te hebben.

  1. Maak geen aannames: veel mensen gaan er automatisch van uit dat homoseks gelijkstaat aan anale seks, maar niet elke homo houdt ervan (en er zijn ook veel hetero’s die het lekker vinden). Seksuele geaardheid is geen indicatie voor seksuele voorkeuren. Vraag een partner altijd wat hij lekker vindt in plaats van aan te nemen dat je partner hetzelfde fijn vindt als jij.

  2. Doe het veilig: de orale overdracht van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s, waaronder gonorroe en syfilis) neemt toe, dus condooms zijn niet alleen voor anale seks. Zorg dat je voldoende condooms met smaakjes in huis hebt en ook Topsafe-condooms, zodat je op alles bent voorbereid.

  3. Wees sexy: condooms hoeven niet saai te zijn. Probeer er een om te doen met je mond, of gebruik één hand om de ballen van je man te strelen terwijl je met de andere het condoom omdoet.

  4. Heb zelfvertrouwen: penissen zijn er in alle maten en vormen, maar als je jezelf gaat vergelijken met je partner, leidt dat waarschijnlijk niet tot een leuke tijd in bed. Of je nu groter of kleiner bent geschapen dan je partner, het maakt niet uit: het gaat om het plezier dat jullie samen kunnen hebben.

  5. Wees zelfverzekerd: als een man erop staat om zonder condoom seks te hebben, zeg hem dan ‘zonder condoom geen toegang’.

  6. Wil je orale repertoire uitbreiden? Als je op je rug op bed ligt, met je hoofd over de rand, staat je keel verder open en kan je gemakkelijker een goedbedeelde man laten genieten.

  7. Gebruik een glijmiddel: glijmiddel is geweldig voor massage en handwerk, maar ook essentieel wanneer je anale seks wilt uitproberen.

  8. Probeer verschillende technieken: dat jij iets fijn vindt, wil nog niet zeggen dat je partner dat ook vindt. Probeer verschillende orale technieken en manieren om je handen te gebruiken om je partner te bevredigen.

  9. Nog beter, masturbeer tegenover elkaar. Dan kan je zien wat je allebei lekker vindt.

  10. Ken je grenzen: seks gaat niet over uithoudingsvermogen. Als je partner te groot is, voel je dan niet verplicht om hem helemaal in je te nemen.
Afgezien van geslacht is seksuele geaardheid geen indicatie voor seksuele voorkeur.