Breadcrumbs

Tips voor een pikanter seksleven

Geef je liefdesleven wat meer pit met onze tips

Een ‘pikant seksleven’ klinkt misschien een beetje overweldigend, maar tussen seks in de oude, vertrouwde missionarispositie en het aanschaffen van een leren pakje met zweep zit ook een middenweg – een middenweg die je misschien wel eens nader wilt onderzoeken.

De sleutel hiervoor is om iets te vinden waarbij jij en je partner je allebei op je gemak voelt en waarbij jullie de grens spelenderwijs steeds iets kunnen verleggen.

1.     Praat erover

Praat met je partner, zodat jullie kunnen ontdekken wat de ander lekker vindt, wat juist niet, en welke geheime fantasieën de ander heeft.

Neem hier echt even de tijd voor, op een moment dat jullie je allebei ontspannen en zelfverzekerd voelen en openstaan voor de ideeën van de ander.

Spreek af dat jullie alles tegen elkaar kunnen zeggen, zonder door de ander veroordeeld te worden. Bedenk wel dat praten iets anders is dan doen – zet woorden alleen om in daden als het om iets gaat dat jullie allebei willen en waarbij jullie je allebei goed voelen.

2.     Spreek een codewoord af

Het is belangrijk om van tevoren een codewoord af te spreken, omdat nee zeggen niet altijd werkt.

Het beste kun je een totaal willekeurig woord kiezen dat niets met de situatie te maken heeft. Zorg ervoor dat het voor jullie allebei duidelijk is wat het woord is en wat het betekent wanneer een van jullie het woord uitspreekt.

Zorg er ook voor dat jullie je allebei zelfverzekerd genoeg voelen om dit woord te gebruiken als je vindt dat iets te ver gaat of als je je niet meer op je gemakt voelt met wat er gebeurt.

Het is ook een goed idee om het van tevoren over anticonceptie te hebben.

3.     Vastgebonden

Voor veel stelletjes die hebben besloten dat ze hun grenzen willen verleggen, is elkaar vastbinden de eerste stap.

Je zou kunnen beginnen je partner zachtjes met je handen in bedwang te houden. Als je het iets rustiger aan wilt doen, kun je ook om beurten het hoofdeinde van het bed vasthouden en afspreken dat je je handen dan niet mag gebruiken.

Als dit goed bevalt en je een stapje verder wilt gaan, kun je een zijden sjaal of een stropdas gebruiken om elkaar vast te binden.

Wanneer je je partner volledig vertrouwt, kan het idee dat hij alles met je kan doen wat hij wil, heel erg sexy zijn!

4.     Rollenspel

Een rollenspel kan een goede manier zijn om te ontdekken wat jij graag wil, want wanneer je doet of je iemand anders bent, is het vaak makkelijker om je zorgen en remmingen achter je te laten en echt van de seks te genieten.

Begin simpel: het dragen van sexy ondergoed kan er al voor zorgen dat je je zelfverzekerder voelt tijdens de seks en je een totaal ander mens voelt.

Een rollenspel zoals docent/leerling of dokter/verpleegster (met of zonder kostuums) kan een volgende stap zijn.

Als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je ook afspreken om elkaar op een openbare plek te ontmoeten en te doen alsof jullie vreemden zijn die besluiten samen een avontuurtje te beleven. Dit kan wonderen doen en jullie seksleven net dat beetje extra geven (vergeet alleen de anticonceptie niet!).

5.     Seksspeeltjes

Seksspeeltjes zijn een ideale manier om wat pit toe te voegen aan je seksleven en je kunt er samen met je partner veel plezier aan beleven.

Probeer eens een pleasure gel (Durex heeft tintelende gels en verwarmende gels), of een condoom met ribbels.

Vibrators zijn er ook in alle soorten en maten.

Ga het gesprek aan met je partner om erachter te komen wat hij wel eens zou willen uitproberen en ga dan samen shoppen voor een seksspeeltje. Op de terugweg kunnen jullie dan samen uitkijken naar het moment waarop jullie weer thuis zijn en het nieuwe speeltje daadwerkelijk kunnen gaan gebruiken!